Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elmo Lakka aitoi voittoon Ranskassa – Ella Junnila ponnisti Tshekissä toiseksi

Aitajuoksija Elmo Lakka otti voiton 60 metrin aidoissa Ranskan Nantesin kansainvälisissä hallikisoissa lauantaina. Lakka kellotti kauden kotimaisen kärkiajan 7,77 ja oli myös alkuerien nopein ajalla 7,86.

– Kolmen viikon treenileirin päälle tuo oli ookoo kauden avaus. Juoksun lähtöpää kaipaa vielä herkkyyttä ja terävyyttä. Jäin molemmissa juoksuissa telineisiin ja kesti vähän aikaa päästä vauhtiin, mutta aitominen tuntui hyvältä, Lakka totesi tiedotteessa.

Lakka hakee hallikaudelta halliennätyksensä (7,63) parantamista ja onnistumista maaliskuisissa EM-kilpailuissa Istanbulissa. Ensi viikolla hän juoksee kaksi kisaa ja tavoittelee EM-rajan 7,64 rikkomista.

– Luottavaisin mielen lähden kilpailukauteen. Tuo kolmen viikon leiri Teneriffalla oli todella onnistunut. Tein suurimman osan treeneistä Norjan Vladimir Vukicevicin kanssa ja mukana oli paljon kilpailunomaisia harjoituksia, Lakka sanoi.

Englannin Manchesterissä puolestaan Joonas Rinne juoksi 800 metrin halliennätyksensä 1.48,74. Tulos on paras suomalaisen jyrkillä halliradoilla juoksema aika neljännesvuosisataan. Viimeksi sitä nopeammin juoksi Wilson Kirwa vuonna 1998.

Halliennätyksiinsä Manchesterissä ylsivät myös Santtu Heikkinen 800 metrillä (1.51,19) ja Eero Saleva 3 000 metrillä (8.03,16).

Ella Junnila ylitti korkeuden 183, Eveliina Rouvali tuuppasi kuulan kärkitulokseen

Korkeushyppääjä Ella Junnila avasi hallikauden kilpailut kakkossijalla Tshekin Kladnossa lauantaina. Junnila ylitti kilpailussa korkeuden 183. Eveliina Rouvali oli kuulantyönnössä neljäs kauden kotimaisella kärkituloksella 16,83.

Junnila ylitti 183 ensimmäisellään. Sen jälkeen hän jätti 185 väliin, pudotti kerran 187:stä ja yritti lopuksi kahdesti 189:stä onnistumatta.

– Ellan yrityksessä 187:stä jalka tökkäsi ponnistuksessa hieman vastaan ja se tuntui ponnistavan jalan nilkassa. Hän päätti antaa nilkan vähän rauhoittua ja jätti viimeiset yritykset 189:ään. Niistä toinen oli ihan ok, valmentaja Tuomas Sallinen arvioi Junnilan hyppyjä Urheiluliiton tiedotteessa.

Kilpailun voitti Ukrainan Julia Tshumatshenko tuloksella 189.

Rouvali onnistui parhaiten viimeisellä yrityksellään. Kilpailun voitti Kanada Sarah Mitton tuloksella 18,84.

Viivi Lehikoinen avasi hallikautensa ennätysvauhdilla

Viivi Lehikoinen sai hyvän alun hallikaudelleen, kun hän voitti Helsingissä 400 metrin kisan halliennätyksellään 53,72 ja juoksi 60 metrillä viidenneksi niin ikään ennätyksellään 7,63. Lehikoisen 400 metrin aika vie hänet Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi ja on talven kotimainen kärkitulos.

– Sellainen perusjuoksu ja aika tasapainoinen. Yritin keskittyä siihen, että saan pidettyä vauhdin päällä. Yksin juostuna loppu ei varmaan tullut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta 300 metriä meni hyvin, Lehikoinen totesi tiedotteessa.

– Tammikuussa pääsin leirillä ensimmäistä kertaa harjoittelemaan suunnitelman mukaan. Olen toki pystynyt koko ajan harjoittelemaan, mutta puhdasta nopeusharjoittelua on tullut vähemmän kuin viime vuonna, mutta 60 ja 400 metriä kulkevat silti näköjään hyvin.