Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola ei vedä kaneja hatusta

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue yrittää jatkaa voitokkaita otteitaan Saksan Füssenissä ensi viikolla pelattavassa Euro Hockey Tourin finaaliturnauksessa.

Päävalmentaja Juuso Toivolan luotsaamassa joukkueessa riittää maalivahti Anni Keisalan, puolustaja Jenni Hiirikosken ja hyökkääjä Petra Niemisen johdolla pitkäaikaisia avainpelaajia, mutta Toivola nosti maanantaina julkaistuun joukkueeseen myös muutaman tuoreemman pelaajan.

– Sanni Vanhanen ja Pauliina Salonen esiintyivät edukseen alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa, Toivola mainitsi neljänneksi jääneen Tyttöleijonien avainpelaajat.

Vanhanen on näyttänyt osaamisensa myös aikuisten arvokilpailuissa, mutta Salonen on naisten maajoukkueen ensikertalainen.

EHT-turnaus on kauden kolmas, ja Toivola valitsi joukkueeseen muutaman uuden pelaajan kauden edellisiin turnauksiin verrattuna.

– Kiira Yrjänen, Emilia Vesa ja Sofianna Sundelin tekevät paluun maajoukkueeseen erinäisten vaivojen jälkeen, Toivola avasi hyökkääjäkolmikon tilannetta.

Pari tähtihyökkääjää on sivussa

EHT-finaaliturnauksen jälkeen päävalmentajalla riittää tekemistä pelaajia tarkkaillessa ennen huhtikuussa Kanadassa pelattavia MM-kilpailuja.

– Pudotuspelit alkavat eri sarjoissa, ja katson pelaajien otteita, Toivola kertasi kevättalven suunnitelmia.

Naisleijonat jäi viime elo-syyskuun taitteessa Tanskassa pelatuissa MM-kilpailuissa kuudenneksi ja putosi B-tasolohkoon. MM-kilpailuissa flopanneista pelaajista esimerkiksi tähtihyökkääjät Michelle Karvinen ja Susanna Tapani eivät ole mukana EHT-ryhmässä.

Huhtikuussa Kanadassa Suomi tavoittelee paluuta mitalikantaan ja A-tasolohkoon.

– Katse on alkusarjan tärkeissä peleissä ja sitten puolivälierässä, Toivola paalutti.

Toivola lupaa, ettei kauden aikana hyväksi havaittua kaavaa muuteta, vaan Naisleijonat keskittyy parantamaan jo sujuneita asioita ennen MM-kilpailuja.

– Mitään kaneja ei vedetä hatusta vaan vahvistetaan toimintaa ja sen peruspilareita.

EHT-finaaliturnaus pelataan Saksan Füssenissä 8.–12. helmikuuta. Naisleijonat kohtaa Sveitsin, Saksan, Tshekin ja Ruotsin.