Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltalaislumilautailijat haastoivat entisen valmentajansa oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä

Lumilautailun olympiamitalisti Rosey Fletcher ja kaksi muuta entistä yhdysvaltalaislaskijaa ovat haastaneet Yhdysvaltain lumilautailumaajoukkueen entisen valmentajan Peter Foleyn, Yhdysvaltain hiihto- ja lumilautailuliiton (USSS) sekä maan olympia- ja paralympiakomitean (USOPC) oikeuteen. Asia selviää losangelesilaiseen tuomioistuimeen torstaina toimitetuista asiakirjoista.

Torinon 2006 olympiapronssimitalisti Fletcher sekä Erin O'Malley ja Callan Chythlook-Sifsof väittivät Foleyn syyllistyneen "lähes 20 vuoden ajan" seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan heitä ja muita naisia kohtaan. Kolmikon mukaan USSS ja USOPC olivat tietoisia Foleyn teoista, mutta järjestöt eivät puuttuneet valmentajan toimintaan.

Oikeuskanteen mukaan Foley käytti maajoukkueessa luottamusasemaansa väärin painostaakseen urheilijoita seksuaalisiin tekoihin "voimakeinojen, manipulaation, kiusaamisen, pelottelun ja koston avulla".

– Useat Foleyn valmentamat urheilijat ilmoittivat Foleyn harjoittamasta hyväksikäytöstä USSS:n ja USOPC:n johdolle, mutta toimenpiteisiin ei ryhdytty, kanteessa sanotaan.

Myös USSS:n tiedottajana aiemmin toiminut Lindsey Nikola haastoi Foleyn oikeuteen torstaina erillisellä kanteella.

USSS kertoi olevansa tietoinen tehdyistä oikeushaasteista. Foley sai maajoukkuevalmentajan paikalta potkut viime vuoden maaliskuussa Pekingin olympialaisten jälkeen, kun yhdysvaltalaisten urheilijoiden turvallisuutta valvova Safesport asetti hänet väliaikaiseen toimintakieltoon.

USSS:n mukaan Foley on parhaillaan Safesportin tutkinnassa väärinkäytössyytösten takia.