Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket haki täpärän voiton Kotkasta, Pyrintö vei paikallispelin

Miesten Korisliigaa johtava Kauhajoen Karhu Basket haki täpärästi ylemmän jatkosarjan voiton Kotkasta KTP-Basketista lukemin 88–87.

Peli piti pelata jo perjantaina, mutta korilevyn haljettua alkulämmittelyssä ottelu siirtyi päivällä.

KTP johti ensimmäisen vartin, mutta Karhu Basket näytti karkaavan kolmannella jaksolla, jonka puolivälissä vierasjohto venyi 15 pisteeseen. KTP käynnisti kuitenkin huiman takaa-ajon ja vei jakson lopun 20–4. Neljäs jakso eteni kotijohdossa, kunnes Karhu Basket teki viimeisessä hyökkäyksessään voittokorin. Myös KTP pääsi yrittämään sitä viime sekunneilla, mutta altanosto epäonnistui.

– Meillä oli vaikeuksia, kun annoimme KTP:lle liikaa tilaa koviin heittoihin. Lopussa olimme onnekkaita, mutta maltoimme myös hyvin hakea ratkaisut, totesi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Cameron Jones oli voittajien tehokkain voittokorilla ja 18 pisteellä. Brandon Sly heitti KTP:lle 22 pistettä.

Seagullsin voittokulku jatkui Joensuussa

Helsinki Seagulls haki kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti ylemmän jatkosarjan pelissä Kataja Basketin Joensuussa 90–77.

Ensimmäinen puolisko eteni huipputasaisesti, mutta Seagulls repäisi kolmannen jakson alun 16–3. Kataja nousi vielä viimeiselle tauolla kuuden pisteen päähän, mutta Seagullsin uusi kiri neljännen jakson alkuun ratkaisi vierasvoiton.

Rene Rougeau keräsi Seagullsille 19 pistettä ja Rarlir Hollis-Jefferson Katajalle 17 pistettä.

Pyrintö vei paikallispelin

Alemmassa jatkosarjassa Tampereen Pyrintö voitti Pirkanmaan paikallispelissä ensi kertaa tällä kaudella BC Nokian 79–74.

BC Nokia hallitsi ensimmäistä puoliskoa, mutta Pyrintö toista. BC Nokia nousi vielä tasalukemiin pari minuuttia ennen loppua, mutta ei päässyt enää ohi.

Kolmannen peräkkäisen kotivoiton ottaneesta Pyrinnöstä Ike Smith teki 25 pistettä. BC Nokiasta Alan Herndon nosti 26 pistettä.

Kobrat taipui Lahdessa

Lahti Basketball kohensi asemaansa alemmassa jatkosarjassa, kun se otti alempaa sarjaa johtavasta Lapuan Kobrista kotivoiton 102–87.

Peli eteni kotijoukkueen tahdissa. Kobrat kävi edellä kolmannella jaksolla, mutta Lahti ratkaisi voittonsa neljännen jakson komealla 32–16-voitolla.

Devon Thomas pussitti Lahdelle 23 pistettä, ja Chris Clarke keräsi taas triplatuplan 18 pisteellä, 15 levypallolla ja 12 korisyötöllä. Denzel Livingston oli Kobrien tehokkain 25 pisteellä.

Korihait kaatoi Hongan peräpään pelissä

Uudenkaupungin Korihait nousi ensi kertaa moneen kuukauteen sarjataulukon viimeiseltä sijalta, kun se voitti alemman jatkosarjan pelissä kotonaan Tapiolan Hongan 102–79.

Korihait jätti neljännellä peräkkäisellä voitollaan Hongan sarjataulukon viimeiseksi suoran putoajan paikalle.

Tasapisteissä olleiden joukkueiden peräpään pelistä ei tullut kamppailua Korihaiden ylivoiman vuoksi. Se voitti jo ensimmäisen neljänneksen 32–16, ja karkasi toisen jakson lopulla jo 24 pisteen johtoon. Vaisu Honka ei löytänyt missään vaiheessa kirivaihdetta, joten Korihait lasketteli helppoon voittoon.

Prince Oduro keräsi Korihaille 22 pistettä. Jahlil Tripp oli Hongan tehokkain 24 pisteellä.