Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi viime aikojen erikoisimmista rangaistuslaukauksista kääntyi HPK:lle

Jääkiekkoliigan lauantain kamppailua Ässät–HPK oli pelaamatta Porissa vajaat kolme minuuttia, kun nähtiin äärimmäisen erikoinen rangaistuslaukaus. HPK:n Jere Henrikssonia rikottiin ilmiselvässä maalipaikassa.

Liigan pistepörssin ykkönen Michael Joly veivasi kiekkoa Ässien Niklas Rubinin edessä, ja tilanteen jo mentyä puoliksi ohi hän siirsi luistimellaan kiekon takaisin itselleen ja sujautti sen Ässien maaliin.

Tuuletukset jäivät tekemättä, sen sijaan Rubin lähti välittömästi päätuomari Kristian Vikmanin perään. Seurauksena oli videotarkistus sekä Rubinille kaksiminuuttinen. Maali hyväksyttiin, ja se käytännössä sinetöi HPK:n 4–1-voiton. Arttu Pellin osuma tyhjiin oli enää kosmetiikkaa.

– Jos kiekko osui Rubinin mailaan, tilanne on ohi. Sitä Rubin siinä protestoi. Minä en mistään kuvasta nähnyt, osuiko vai ei, Ässien päävalmentaja Karri Kivi kommentoi.

HPK:n kolmas peräkkäinen voitto ei sinänsä riippunut tulkinnasta, sillä vierasjoukkue oli tehokkaampi ja jatkoi hyviä otteitaan.

– Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä, mutta toisessa olimme ottavana osapuolena. Hyvin saimme kuitenkin rauhoituttua erätauolla, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen totesi.