Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alppihiihdon MM-joukkueen vauhtiveikoilla on seitsemän päivää täyttä tohinaa – Elian Lehto ja Jaakko Tapanainen viihtyvät huippuhotelleissa ja auringonpaisteessa

Suomen Elian Lehto ja Jaakko Tapanainen ovat valmiit alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuihin, jotka alkoivat kaksikon osalta maanantaina alppiyhdistetyn kilpailurinteisiin tutustumisella.

– Rinteiden kohdalla ei ole lähdetty leikkimään vaan super-G on ihan oikea super-G. On isoja kurveja ja kovaa vauhtia. Siihen päälle pujottelukin on aimo töhäys, jossa saa ladata kunnolla tempoa, Lehto kuvaili maanantai-iltana etäyhteydellä järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Tiistaina kello käy, kun Lehto ja Tapanainen kilpailevat alppiyhdistetyssä, joka koostuu super-G:stä eli supersuurpujottelusta ja pujottelusta.

– "Puikkapäiviä" ei ole hirveästi alla. Kaksi päivää tänä vuonna. Pitää saada hyvä rytmi, päästä eteenpäin ja alas mahdollisimman nopeasti, maailmancupissa vauhtilajeihin keskittynyt ja pisteillekin päässyt 22-vuotias Lehto sanoi.

Hän luottaa nuorten MM-kilpailujen suorituksilla aikuisten MM-paikan lunastaneen 21-vuotiaan Tapanaisen iskukykyyn.

– Minulla pitäisi lähteä ihan hyvin. Olen laskenut pujottelua aika paljon ja odotuksia on aika paljon, Tapanainen myönsi.

Nuorten MM-kilpailuissa hän sijoittui supersuurpujottelussa ja sekajoukkuekilpailussa kahdeksanneksi.

"Rinne on priimakunnossa"

MM-kilpailut järjestetään Ranskan Courchevelissä ja Meribelissä, joista kaksikolle tutuksi on tullut ensimmäinen.

– Aurinko paistaa, ja mäet ovat kunnossa. Neljän ja viiden tähden hotelleja riittää toisensa perään, Lehto avasi.

– Rinne on priimakunnossa ja hyvin jäädytetty, Tapanainen komppasi.

Suksien kantit ovat koetuksella, mutta huolto toimii yhteistyössä Sveitsin joukkueen kanssa.

– Super-G tulee olemaan kovavauhtinen, ja syöksy left and rightia. Katsotaan ylihuomenna (keskiviikkona), millainen mäki tulee olemaan, Lehto katseli lämmittelylaji alppiyhdistetyn jälkeiseen aikaan.

Ohjelma on tiivis.

– Alppiyhdistetyn perään on syöksytreenit ja sitten super-G:n kisa. Sitten on kahdet syöksytreenit ja kisa. Seitsemän päivää täyttä tohinaa, Lehto puhalteli.

Mihin olette tyytyväisiä MM-kilpailujen päättyessä?

– Alppiyhdistetyssä lähden hakemaan topkymppiä, Tapanainen paalutti.

– Pistesijat, joista saa pisteitä maailmancupin starttilistalle, etenkin syöksyssä. Super-G:ssä lähden hakemaan omaa hyvää laskemista, ja sitä kautta tulee tulokset. Osaan laskea ja luotan omaan tekemiseen, Lehto ilmoitti.