Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen Jazzilla vaisu ilta – Dallas voittoon yllätysmiesten voimin

NBA-koripalloliigan suomalaistähti Lauri Markkanen ja hänen seuransa Utah Jazz jättivät hyvän mahdollisuuden käyttämättä, kun Salt Lake Cityssä vieraillut Dallas Mavericks kukisti isännät 124–111 tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ilman supertähtiään pelannut Dallas venytti voitolla eroa Utahiin NBA:n läntisen lohkon tiukassa taistossa pudotuspelipaikoista.

Dallasilta puuttuivat niin liigan toiseksi paras pistemies Luka Doncic kuin myös tuore jättihankinta Kyrie Irving. Jalkavaivasta kärsivä slovenialaishuippu Doncic missasi myös joukkueiden edellisen kohtaamisen tammikuun lopulla, ja tuolloin Jazz voitti Dallasin. Nyt utahilaisesitys oli kuitenkin vaisu, ja kun Dallasin varamiehet pelasivat hurmiossa, karu kotitappio koitti.

Dallasin Josh Green ja Jaden Hardy tekivät kumpikin NBA-uransa korkeimman pistesaldon 29. Greenin kauden pistekeskiarvo on vain 8,1 ja Hardylla ainoastaan 5,6.

– Uskoimme voittavamme tämän ottelun jo ennen kuin peli alkoi. Jazz näytti vähän siltä, että he eivät ottaneet hommaa vakavasti. Tulivat verryttelyyn myöhään, välinpitämättömän oloisina, Hardy kuvaili uutistoimisto AP:lle.

Green puolestaan kirjasi varsin uskomattoman lukeman plus/miinus-tilastoon: hänen kentällä ollessaan Mavericks teki 39 pistettä enemmän kuin Jazz.

Markkaselle suihkukomennus

Markkanen oli ottelussa eniten miinuksella eli 23 pisteen edestä. Suomalaisen saldoksi jäi 19 pistettä eli hänen upea putkensa peräkkäisten vähintään 20 pisteen pelien osalta päättyi 20 otteluun. Edellisen kerran Markkanen jäi alle 20 pisteen joulukuun 17. päivänä.

Markkasen peli päättyi ennen aikojaan virhetilin täytyttyä. Suihkukomennus oli hänelle kauden ensimmäinen, ja ottelun jälkeen median edessä oli pettynyt mies.

– He olivat parempia. Pelasivat kovempaa kuin me. Kunniaa siitä heille, mutta minusta tuntuu, ettemme olleet valmiita pelaamaan, Markkanen myötäili vastustajan näkemystä jonkinlaisesta välinpitämättömyydestä.

Utah on läntisen lohkon kymmenentenä 27 voitollaan ja 28 tappiollaan. Dallas (29 voittoa, 26 tappiota) on viidentenä. Utah kohtaa seuraavaksi kotipelissä Minnesotan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.