Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LeBron James nousi NBA:n pistekuninkaaksi ohi Kareem Abdul-Jabbarin – "Pystyn pelaamaan vielä muutaman vuoden"

Koripallon supertähti LeBron James kirjasi nimensä entistä tiukemmin NBA-historiaan nousemalla Kareem Abdul-Jabbarin ohi liigan kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi.

Viidettä kauttaan Los Angeles Lakersissa pelaava James heitti 38 pistettä kotiottelussa Oklahoma City Thunderia vastaan ja nousi NBA:n runkosarjapisteissä kolmella pisteellä Abdul-Jabbarin ohi yhteislukemaan 38 390.

Thunder synkensi Jamesin juhlailtaa ja pudotuspelipaikkaa jahtaavan Lakersin kautta ottamalla vierasvoiton pistein 133–130.

James vakuutti ottelun jälkeen, ettei hän aio vetäytyä NBA-kentiltä vielä pariin vuoteen. Yhdysvaltalaistähti lähestyy 40 000 pisteen rajapyykkiä hitaasti mutta varmasti.

– Tiedän, että pystyn pelaamaan vielä muutaman vuoden. Tunnen sen kehostani. Jos mieleni on terävä ja olen jokaisena päivänä motivoitunut valmistautumaan otteluun, voin jatkaa tämän pelin pelaamista, 20. NBA-kauttaan pelaava James sanoi TNT-televisiokanavalle.

James juhli parketilla ennätystään perheensä kanssa.

– Tämä on surrealistista. Tuntuu, että en ole vielä kunnolla tajunnut tätä saavutusta.

Lakers-legenda Abdul-Jabbar oli seuraamassa ottelua ja Jamesin ennätysjuhlaa. NBA:ssa 20 kautta pelannut Abdul-Jabbar piti ennätystä hallussaan lähes 39 vuotta.

Fyysinen voima

Ohiolaiskaupunki Akronista tähteyteen ponnistanut James on pelannut pitkän ja ehjän uran. Kehonhuoltoon ja ravitsemukseen runsaasti rahaa satsaava James on välttänyt NBA-taipaleellaan pahimmat loukkaantumiset.

– Luulen, että valtaosa ihmisistä uskoi Abdul-Jabbarin ennätyksen aikaan, ettei tuota ennätystä koskaan rikota. On ollut ainutlaatuista seurata, miten LeBron on pelannut 20 vuoden ajan. Se on osoitus hänen kyvyistään ja kestävyydestään. Hän on kone. Hän on terve, hän on kentällä fyysinen voima illasta toiseen, Golden State Warriorsin päävalmentaja Steve Kerr sanoi viime viikonloppuna.

Miami Heatin konkarivalmentaja Erik Spoelstra myötäili kollegansa sanoja. Spoelstra valmensi Jamesia Miamissa, kun joukkue otti peräkkäiset mestaruudet 2012 ja 2013.

– Luulin, että tuo ennätys on koskematon, Spoelstra ihmetteli.

Debatti kaikkien aikojen parhaasta

Abdul-Jabbarin lyömättömänä pidetyn piste-ennätyksen rikkominen on herättänyt NBA-piireissä jälleen keskustelun siitä, kuka on kaikkien aikojen paras koripalloilija: James vai Michael Jordan?

Chicago Bullsin pelaajalegenda Jordan voitti urallaan kuusi NBA-mestaruutta eikä koskaan hävinnyt finaalisarjaa. Urallaan Clevelandia, Miamia ja Lakersia edustaneen Jamesin finaalisaldo on huomattavasti heikompi, sillä hän on saavuttanut kymmenestä finaalikäynnistä neljä mestaruutta. Hän ylsi finaaleihin kahdeksana kautena peräkkäin 2011–2018.

Vertailun tekeminen on haastavaa, sillä koripallo on muuttunut lajina merkittävästi Jordanin päivistä. Jamesia lähes 300 runkosarjaottelua vähemmän pelannut Jordan on NBA:n pistetilastossa viidentenä lukemalla 32 292.

– En halua vertailla heitä. Kyseessä on kaksi pelaajaa, jotka dominoivat omaa aikakauttaan (liigassa). Michael voitti kuusi mestaruutta, mitä sitten? Kahdeksan peräkkäistä finaalia on myös aika hyvin, entinen NBA-tähti Gary Payton on sanonut.