Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hurrikaani-Loimaa katkaisi liigakärki VaLePan voittoputken

Sunnuntaina lentopallon miesten Suomen cupin voittaneen VaLePan 11 ottelun pituinen voittoputki Mestaruusliigassa päättyi keskiviikkona, kun Hurrikaani-Loimaa otti kotisalissaan voiton erin 3–0.

Aleksi Muukkonen oli neljännen peräkkäisen voiton ottaneen Hurrikaanin tehokkain 19 pisteellä.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko aloitti ottelun kuusikolla, jossa oli vain kaksi pelaajaa cupin voittoa kentällä juhlineesta joukkueesta. Näistä kahdesta hakkuri Urpo Sivula teki 10 pistettä ollen joukkueen tehokkain.

– Oli toki mahdollista että cupin juhlien jälkeinen peli saattaa olla vaikea. Mutta yllättävää oli silti, että niin monella pelaajalla oli heikko ilta. Hyökkäyspelissä oli kummallisia ratkaisuja, Kangaskokko sanoi.

Yleispelaajien paikkaajista ilta oli murheellinen Jiri Leinoselle ja Ben-Simon Boninille, kummankin onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli vain 14.

– Molemmat ovat nuoria ja oppivat tästäkin. Jos heillä oli paineita näyttää, niin sellaiset pitää oppia käsittelemään, Kangaskokko jatkoi.

VaLePa jäi ilman pisteitä vasta toisen kerran kauden aikana. Hurmos voitti sen marraskuun lopulla Joensuussa 3–1.

Tiikerit piti Kyvyn kurissa

Kokkolan Tiikerit pelasi tasapainoisen ottelun ja kukisti Kyyjärvellä liiganousija Kyvyn 3–0. Hakkuri Daniel Thiessen teki 18 ja yleispelaaja Teemu Lahti 13 pistettä.

– Kyyjärvi on meille lähin vastustaja, vain puolentoista tunnin matka. Eli lähes paikallispeli. Saimme tänään ratkaisevimman eron hyvällä syötöllä, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Tiikereissä aiemmin pelannut hakkuri Oskari Keskinen oli Kyvyn tehokkain 19 pisteellä, mutta muut jäivät alle kymmenen pisteen. Kyvyllä oli omat hyvät hetkensä. Se johti kolmatta erääkin 13–10, mutta hävisi sen 22–25.

TuTo Volley haki tärkeän voiton

TuTo Volley kohensi merkittävästi mahdollisuuksiaan päästä pudotuspeleihin, kun joukkue kaatoi Rovaniemellä Perungan Pojat 3–1.

PerPo oli ennen ottelua kahdeksantena eli juuri pudotuspeliviivan yläpuolella 24 pisteellä. Yhdeksäntenä oli Vantaan Ducks 22 ja TuTo Volley kymmenentenä 20 pisteellä, eli nyt Olli Kuoksan valmentama TuTo Volley on vain pisteen päässä paikasta pudotuspeleihin.

PerPon hakkuri Fredric Gustavsson oli kipeänä ja keskipelaaja Daniel Wetter pelasi hakkurina tehdenkin peräti 37 pistettä. Yleispelaaja Alvi Shurdhi teki 18 pistettä.

Entinen huippupelaaja ja seuraa valmentanutkin Normunds Veinbergs toimi ensimmäisen kerran Guntis Atarsin apuvalmentajana.

Vieraiden tehokkain oli 27 pistettä koonnut Matias Tihumäki. William Groffier teki 18 pistettä.