Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basketin kotivoittojen sarja jatkui Korisliigassa, Vilpas jäi jalkoihin häkellyttävin luvuin

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustava Kauhajoen Karhu Basket sai koko liigakauden jatkuneessa kotivoittojen sarjassa tusinan täyteen, kun se otti ylemmän jatkosarjan pelissä Salon Vilppaasta ylivoimaisen voiton pistein 101–60. Tappio oli Vilppaalle tämän kauden toistaiseksi suurin ja pistelukema kauden pienin.

Ensimmäinen neljännes päättyi vielä maltillisesti Karhu Basketin kuuden pisteen voittoon, mutta toisen neljänneksen 27–14-numeroiden jälkeen eroa oli jo 19 pistettä. Kolmannella jaksolla kotijohto repesi ratkaisevasti 32 pisteeseen, ja suurin ero kirjattiin loppunumeroissa.

– Tämä oli meiltä ehjä 40-minuuttinen. Joukkue pelasi omilla vahvuusasioillaan, ja puolustus oli hyvin keskittynyt, kertasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Lee Skinner oli tasaisen kotijoukkueen tehokkain 15 pisteellä. Vilppaasta vain Ira Lee pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin 13 pinnalla.

Seagullsin voittokulku jatkui Kotkassa

Helsinki Seagulls vahvisti ylemmän jatkosarjan kakkossijaansa Kotkassa, jossa se voitti KTP-Basketin 86–75. Voitto oli Seagullsin viides peräkkäinen.

KTP voitti ensimmäisen jakson, mutta Seagulls selvemmin toisen. Myös kolmas ja neljäs jakso etenivät vierasjohdossa niin, ettei KTP johtanut toisella puoliskolla kertaakaan.

Zena Edosomwan nousi Seagullsin tehomieheksi 21 pisteellä. Roydell Brown pussitti KTP:lle 19 pistettä.

Kataja katkaisi tappiojaksonsa

Neljä edellistä peliään hävinnyt Kataja Basket katkaisi tappiojaksonsa Joensuussa, kun Kouvot kaatui 86–78. Kouvot rykäisi ensimmäiset minuutit 15–2, mutta Kataja tavoitti eron toisen jakson alussa. Toinen ja kolmaskin jakso etenivät kuitenkin Kouvojen johdolla. Kataja nousi edelle neljännellä jaksolla ja pysyi johdossa viimeiset seitsemän minuuttia.

Galin Smith heitti Katajalle 18 pistettä ja Joel Mäntynen Kouvoille 21 pistettä.

BC Nokia haki pisteet Lahdesta

BC Nokia nousi alemman jatkosarjan kärkeen tasapisteisiin Lapuan Kobrien kanssa, kun se haki Lahti Basketballista vierasvoiton 88–85. Peli eteni alkuminuuttien jälkeen BC Nokian tahdissa, mutta Lahti nousi viimeisellä neljänneksellä voittotaistoon. Lahden Erik Sajantilan kolmonen kavensi eron viime sekunneilla yhteen pisteeseen, mutta BC Nokia pääsi heittämään viimeiset pisteet vapaaheitoilla.

Niko Mattila heitti voittajille 25 pistettä. Lahdesta Chris Clarke keräsi jo kahdeksannen peräkkäisen triplatuplan 22 pisteellä, 16 levypallolla ja kymmenellä korisyötöllä.