Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonien olympiakultajoukkue lahjoittaa satatuhatta euroa maajoukkuerahastoon

Viime vuonna Pekingissä olympiakultaa voittaneen Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajat lahjoittavat menestysbonuksistaan satatuhatta euroa Jääkiekkoilijoiden koulutus- ja ammatinedistämissäätiön olympia- ja A-maajoukkuerahastoon.

– Haluamme varmistaa, että Leijonien menestyksestä on konkreettista hyötyä nuorille pelaajille ja suomalaiselle jääkiekolle, olympiakultajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula sanoi Suomen Jääkiekkoilijoiden tiedotteessa.

Suomen maajoukkuepelaajat ovat lahjoittaneet rahastoon vuosien varrella yhteensä runsaat 972 700 euroa. Rahaston alkupääoma 250 000 euroa tuli Torinon 2006 olympiahopeajoukkueen lahjoittamana menestysbonuksena.

Rahaston varoja käytetään muun muassa hyväntekeväisyyskohteisiin. Avustuksia on jaettu yhteensä yli 900 000 euroa, joista noin 70 prosenttia on kohdistettu junioriavustuksina vähävaraisten perheiden kiekkoharrastuksen tukemiseen.