Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lauri ei ole siitä muuttunut yhtään..." – Tamperelainen perhetuttu ja yhtiökumppani aikoo viedä NBA-tähden tuotteet amerikkalaisten ruokakauppojen hyllyyn

Lauri Markkanen on suunnitellut dipin, burgerin ja jotain uuttakin on tulossa, kertoo Juha Vuorio.

Suomen suurin koripallotähti Lauri Markkanen, 25, pelaa tulevana viikonloppuna ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NBA:n tähdistöottelussa.

– Se on todella suuri askel Laurille. Häntä voi tästä lähtien kutsua ikuisesti all stars -pelaajaksi. Suomessa on vaikea ymmärtää, miten jättimäinen asia se on, Hook-siipiravintolaketjun tamperelainen pääomistaja Juha Vuorio muistuttaa.

Lauri Markkanen on Juha Vuoriolle, entiselle koripallon SM-sarjapelaajalle, ystävä ja yhteistyökumppani.

Vuorio ja Laurin isä Pekka Markkanen tuntevat toisensa jo pelaajauriltaan vaikka eivät koskaan joukkuekavereita olleetkaan.

Lauri on siipien ystävä.

Vuorio ja Markkanen palasivat yhteyteen, kun aloittivat puhumisen mahdollisesta Hook-yhteistyöstä Pekan pojan Laurin kanssa.

– Teimme sopimuksen, kun Lauri aloitteli NBA-uraansa ja nyt hän on todella suuri kansainvälinen tähti. Lauri ei ole siitä muuttunut yhtään. Mies on edelleen hyvin joviaali ja vaatimaton ihminen, Vuorio kehuu.

Lauri Markkasen ja Hookin yhteistyö konkretisoitui käytännössä ensimmäistä kertaa, kun Hook solmi Keskon kanssa sopimuksen tuotteidensa myynnistä K-ryhmän kaupoissa ja Markkasen kasvot tulivat kastike- ja dippipullojen etiketteihin.

– Lauri on siipien ystävä. Hän on ollut koko ajan innostunut asiasta ja ollut itse kehittämässä Hookin ranch-dippiä sekä nimikkokanaburgeriaan, Juha Vuorio kertoo.

Lauri Markkasesta tuli vajaa vuosi sitten myös yksi Hookin Jyväskylän ravintolan osaomistajista. Ravintolan tuotoilla tuetaan jyväskyläläistä nuorisokoripalloa.

Markkasen ja Hookin yhteistyöhön tulee keväällä jokin uusi puoli, jota Vuorio ei voi vielä paljastaa.

Seuraavana suurena askeleena Lauri Markkasen ja Hookin yhteistyössä on helppo nähdä Markkanen jonkin suuren amerikkalaisen päivittäistavarakauppaketjun mainoksessa Hookin kastikepullo kädessään.

– Se on mahdollista ja tavoitteemme onkin jossain vaiheessa päästä paikallisen ruokakauppaketjun hyllylle, mutta edetään rauhassa ja annetaan Laurin keskittyä varsinaiseen työhönsä. Hänen aikansa on rajallinen, emme pyydä mieheltä jotain koko ajan emmekä käytä häntä hyväksemme. Yhteistyö on reilua ja rehellistä, Juha Vuorio toppuuttelee.