Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italia MM-kultaan naisten viestissä – Suomelle 13. sija

Italia on voittanut ampumahiihdon naisten MM-viestin Saksan Oberhofissa. Mestaruus tuli 24,7 sekunnin erolla Saksaan. Ruotsi otti pronssin jäätyään 55,7 sekuntia voittajasta. Suomi oli 13:s.

Suomen ex-päävalmentajan Jonne Kähkösen valmentamassa Italian joukkueessa kilpailivat Samuela Comola, Dorothea Wierer, Hannah Auchentaller ja Lisa Vittozzi. Joukkue onnistui loistavasti ampumapaikalla, saldoksi tuli vain kaksi varapatruunaa. Saksakin selvisi sakoitta, mutta käytti kuusi varapatruunaa.

Suomi kilpaili joukkueella Suvi Minkkinen, Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä. Suomi sai yhden sakon ja käytti 11 varapatruunaa.

Eder oli osuutensa kolmanneksi nopein. Kokeneen kilpailijan päällimmäisin tunne kisojen viimeisen suorituksen jälkeen oli pettymys.

– Hiihdollisesti ei ollut edelleenkään parasta mahdollista ja kisat jättivät paljon mietittävää. Valmistumiseen nähden selkeästi alakanttiin, Eder sanoi tiedotteessa.