Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vilppaan vuoro jäädä Seagullsin jalkoihin

Miesten Korisliigan kärkijoukkue Helsinki Seagulls otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se murskasi ylemmän jatkosarjan kotipelissään Salon Vilppaan 106–77.

Peli eteni niukassa kotijohdossa, kunnes Seagulls nykäisi toisen neljänneksen viimeisen viitosen 18–4. Vilpas nousi vielä kolmannen jakson puolivälissä kahdeksan pisteen päähän, mutta tuon jälkeen Seagulls liiteli komeaan 29 pisteen voittoon.

– Pelaajat tekevät tosi paljon hyviä asioita sen eteen, että joukkue pärjää. Kokonaisuus on erinomaista joukkuepelaamista. Nyt näyttää hyvältä ja pyritään pitämään tämä rytmi päällä. Tärkeintä on, että pysymme terveenä, selvitti Seagullsin valmentaja Jussi Laakso.

Jeffrey Carroll oli taas Seagullsin tehokkain 22 pisteellä. Ira Lee teki Vilppaalle 21 pistettä.

Harvalukuinen Kouvot härnäsi Karhu Basketia

Kauhajoen Karhu Basket jatkoi ylemmässä jatkosarjassa koko kauden jatkuneita kotivoittojaan, kun se kukisti Kouvot 92–75.

Vain seitsemällä pelaajalla matkassa ollut Kouvot härnäsi isäntiä puoli peliä. Kouvot voitti ensimmäisen neljänneksen 23–20 ja keikkui puolivälin tauolla vain neljän pisteen päässä. Karhu Basket pohjusti voittonsa kolmannen jakson 34–19-lukemin.

Simeon Carter nosti Karhu Basketille 22 pistettä. Kouvoista Austin Butler keräsi taas komeat 36 pistettä.

KTP-Basket palasi voittajaksi Joensuussa

Neljä edellistä peliään hävinnyt KTP-Basket palasi voittajaksi Joensuussa, jossa se kaatoi ylemmän jatkosarjan pelissä Kataja Basketin NBA-numeroin 114–102.

Kataja repäisi ensimmäisellä neljänneksellä 15 pisteen johdon, mutta KTP kuroi toisella jaksolla eron kiinni ja pääsi puoliaikajohtoon. Kolmas jakso eteni tasaisesti, mutta neljännellä vieraat pitivät muutaman korin johtoa.

Brandon Tabb heitti KTP:lle 27 pistettä ja Galin Smith Katajalle 31.

Korihait varmisteli liigapaikkaansa

Uudenkaupungin Korihait varmisteli alemmassa jatkosarjassa ensi kauden liigapaikkaansa, kun se haki Lapuan Kobrista 92–79-voiton.

Korihait johti peliä alusta loppuun. Ero repesi jo ensimmäisellä jaksolla 18 pisteeseen. Kobrat nousi kolmannella jaksolla kuuden pisteen päähän, mutta ei pystynyt tuon tiukemmin uhkaamaan vierasvoittoa.

Prince Oduro pääsi Korihaiden tehomieheksi 20 pisteellä. Kobrista Kaelin Jackson merkkautti 26 pistettä.

Honka hiosti BC Nokiaa

Tapiolan Hongan liigapaikka on vaarassa, kun se kärsi jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa. Honka hiosti alemman jatkosarjan vieraspelissä BC Nokiaa, joka nousi lopussa voittoon 74–67.

Honka johti parhaimmillaan 13 pisteellä ja neljännelläkin jaksolla kahdeksalla. Honka kaatui kuitenkin lopussa hävittyään viimeiset minuutit 11–2.

Johnathan Stove keräsi kotijoukkueelle 20 pistettä ja Adrien Lawson vieraille 17.

Lahti katkaisi Pyrinnön kotivoitot

Neljä edellistä kotipeliään voittanut Tampereen Pyrintö hävisi Pyynikillä ensimmäisen kerran tänä vuonna, kun Lahti Basketball haki 98–88-voiton.

Lahti johti läpi pelin, kun se vei heti ensimmäisen neljänneksen 31–15. Pyrintö nousi puoliajalle kolmen pisteen päähän ja päätösjakson puolivälissä pisteen tuntumaan. Tuon jälkeen Lahti vei loppuminuutit 16–7.

Devon Thomas heitti Lahdelle 23 pistettä. Ike Smith pussitti Pyrinnölle 30 pistettä.