Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkään Venäjällä vankeudessa ollut Griner palaa WNBA-liigaan

Kymmenen kuukautta Venäjällä vankeudessa ollut yhdysvaltalainen koripalloilija Brittney Griner palaa WNBA-naisliigan Phoenix Mercuryyn, uutisoi ESPN useiden amerikkalaismedioiden tavoin. Griner on tehnyt Mercuryn kanssa yksivuotisen ja 165 000 dollarin arvoisen sopimuksen.

Griner pelasi viimeksi Phoenixissa 2021. Hän oli sivussa koko viime kauden sen jälkeen, kun hänet oli pidätetty Moskovan lentokentällä viime helmikuussa, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita.

Griner sai elokuussa Venäjällä yhdeksän vuoden vankeustuomion huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta. Griner palasi joulukuussa Yhdysvaltoihin, kun hänet oli vapautettu venäläisestä vankilasta vaihdossa asekauppias Viktor Boutiin.

Griner on voittanut urallaan maajoukkueessa muun muassa kaksi olympiakultaa ja Phoenix Mercuryn joukkueessa Pohjois-Amerikan ammattilaissarjan WNBA:n mestaruuden.