Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alisa Vainio juoksi maratonin Suomen ennätyksen Sevillassa

Alisa Vainio juoksi maratonin naisten Suomen ennätyksen 2.27.26 Sevillassa tänään, Suomen Urheiluliitto uutisoi. Aiempi ennätys oli Ritva Melenderin 28 vuotta sitten Lontoossa juoksema 2.28.00.

Vainio rikkoi juoksullaan myös Budapestissa elokuussa käytävien MM-kisojen tulosrajan 2.28.00. Omaa ennätystään Vainio kohensi minuutin ja 15 sekuntia ja sijoittui kymmenenneksi.

Vainio juoksi puolimatkaan ajassa 1.12.45 ja piti vauhdin tasaisena loppuun asti.

– Alisa lähti aika napakasti liikkeelle, ja juoksu näytti hyvältä ja eteenpäin menevältä. Alisa on tunnettu siitä, että hän voi taipua, mutta ei katkea. Nyt juoksu kantoi hyvin maaliin asti. Ajan suuruusluokka oli ihan oikeansuuntainen tässä kohtaa. Toki päivän kunto ratkaisee aina ne minuutit, Vainion valmentaja Jarmo Viskari kommentoi tiedotteessa.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen juoksi Sevillassa kauden kotimaisen kärkiajan 2.18.20, joka toi 72. sijan miesten kisassa. Kilpailun voitti Etiopian Gadisa Shumie ajalla 2.04.59.