Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helmarit jatkoi voittosarjaansa murskaamalla Romanian

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue eli Helmarit hallitsi Kyproksen Larnakassa pelattua kansainvälistä turnausta selvästi.

Aiemmissa otteluissaan Kroatian ja Unkarin kaatanut Suomi kukisti keskiviikkona Romanian maalein 4–0. Turnausvoiton ottaneen Suomen kolmen kamppailun yhteismaaliero oli peräti 16–1.

– Oli hyvä turnaus meiltä. Vaikka teimme pelaajakokeiluita, hyvin meni, päävalmentaja Marko Saloranta tiivisti STT:lle puhelimitse.

Keskiviikon Romania-ottelun esitys miellytti Salorantaa, vaikka ainakin toisen puoliajan pelaamisesta hän löysi parannettavaa.

– Romanialla oli parhaat pelaajat kentällä, ja vastustaja puolusti tiiviisti. Kaiken kaikkiaan voitto vaati meiltä paljon malttia ja hyvää pallollista pelaamista.

Ottelua hallinnut Suomi karkasi avauspuoliajalla kahden maalin johtoon Jutta Rantalan ja Heidi Kollasen osumilla. Toisella puoliajalla Nora Heroum ja Sanni Franssi viimeistelivät maalin naiseen.

Talven maaottelut ovat normaalisti pelaajakokeilujen aikaa, ja niitä Suomi teki Larnakassa.

Maalivahti Milla-Maj Majasaari ja puolustajat Joanna Tynnilä sekä Nanne Ruuskanen debytoivat Kypros-cupissa Helmareissa. Heidän esityksensä miellyttivät Salorantaa. Kokeneista pelaajista päävalmentaja nosti isona turnausonnistujana esille Heroumin.

– Näkisin, että tulokset olivat enemmän hyvyyttämme kuin että vastustajat olisivat olleet huonoja. Haluamme tehdä tulosta, ja maajoukkueessa pitää voittaa pelejä.

Suomi löytänyt kadonneen voittovireensä

Saloranta otti vetovastuun Helmareissa viime kesän EM-lopputurnauksen jälkeen, ja loppuvuodesta hänet nimettiin varsinaiseksi päävalmentajaksi.

Helmarit on päässyt viime kuukausina hyvään lentoon. Jos Kypros-cupin lisäksi mukaan lasketaan marraskuun kaksi Wales-kohtaamista, Suomen viiden tuoreimman ottelun saldo on neljä voittoa ja yksi tasapeli. Wales-kamppailuista toinen tosin oli epävirallinen maaottelu.

Epävirallisen Wales-pelin lisäksi Helmarit voitti viime vuonna vain heikon Georgian MM-karsinnoissa.

Helmarien seuraava iso urakka on syksyllä alkava Kansojen liiga, jota ennen joukkueen on määrä pelata neljä harjoitusottelua.