Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauri Vuorisen voimat jäivät Toblachiin – yhdeksän hyvän päivän harjoitukset eivät riittäneet Planican MM-sprintissä

Lauri Vuoriselle kävi Planican MM-kisojen sprinttihiihdossa kuten hän etukäteen pelkäsi. Toipilaana kauden tärkeimpään kilpailuunsa startannut Vuorinen jäi aika-ajossa sijalle 32 ja karsiutui erävaiheesta.

Vuorinen jäi aika-ajossa perinteisellä hiihtotavalla 12,60 sekuntia kärjestä. Se todisti, ettei parin viikon toipilasjakso riittänyt palauttamaan voimia ennalleen.

– Päivät eivät riittäneet. Kyllä se varmaan sitä oli, Vuorinen arveli Planican hiihtostadionilla.

– Tunne hiihdossa oli ihan ok, mutta ymmärsin tilanteen, kun tuli ensimmäinen väliaika. Tajusin siinä, että nyt ollaan ihan helkkarin kaukana.

Vuorinen ei saanut itsestään irti niin paljon, että hiihto olisi edes tuntunut kovin pahalta.

– On tavallaan yksi sairastelun jälkeinen oire, että hiihto voi tuntua ihan hyvältä. Ei tule happoa, mutta se johtuu siitä, ettei ole vielä voimia mennä äärimmilleen. Tänään en saanut hiihdosta pahaa oloa, joka hyvästä suorituksesta aina tulee.

Taitaa lento odottaa

Vuorinen sairastui Toblachin maailmancupissa kuun vaihteessa influenssaan, joka kesti viisi päivää.

– Oli aika rajuakin kuumetta. Tajusin siinä vaiheessa, että hommat menivät vähän uusiksi. Tiedostin, että pitää tapahtua pieni ihme, jotta ehtisin huippuvireeseen MM-kisoihin mennessä, Vuorinen kertoi.

Ennen MM-starttia Vuorinen ehti harjoitella yhdeksän päivää normaalisti.

– Jokainen päivä vei kuntoa eteenpäin. Se riitti siihen, että harjoittelu alkoi tuntua hyvältä, muttei huippusuoritukseen kilpailussa, Vuorinen jatkoi.

– Laskeskelin koko ajan, riittävätkö päivät. Toivo kyllä eli.

Vuorinen arveli, että hänen kisansa päättyivät sprinttiin. Hän laskeskeli, että paikka pariviestissä olisi edellyttänyt häneltä parempaa onnistumista sprintissä.

– Totta kai hiihdän, jos käsky käy, mutta meiltä varmaan löytyy tällä hetkellä kovempikuntoisiakin hiihtäjiä, Vuorinen sanoi.

– Lähden varmaan maanantaina kotiin.

Hektinen loppukausi

Vuorinen tunnusti, että sairastuminen veti mielen matalaksi. Hänellä on silti selkeät tavoitteet loppukaudeksi. Hän haluaa onnistua MM-tulosta paremmin maailmancupin jäljellä olevissa sprinttikilpailuissa Drammenissa, Falunissa, Tallinnassa ja Lahdessa.

– Jokainen päivä vie kuntoa edelleen eteenpäin. Pystyn vielä pääsemään parempaan vireeseen, Vuorinen jatkoi.

– Loppukaudesta on viisi sprinttiä tosi lyhyellä ajalla, kun Helsinki Ski Weeks lasketaan mukaan. Ne cupin sprintit ja yksi näytössprintti siinä välissä ovat minulle tärkeitä.

Maailmancup päättyy Lahdessa Salpausselän kisoihin 25.–26. maaliskuuta.

– Salpausselkä on minulle tosi tärkeä, Vuorinen vahvisti.

– Loppukaudeksi jää ihan kylliksi hyviä kisoja ja tavoitteita.