Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TuTo Volley haki yllätysvoiton

Turun TuTo Volley vastasi keskiviikon kierroksen suurimmasta yllätyksestä, kun Olli Kuoksan valmentama joukkue kukisti Sastamalassa lentopallon Mestaruusliigaa selvästi johtavan VaLePan 3–1.

– Tämä oli urallani ensimmäinen kerta, kun saadaan pisteitä Sastamalasta. Pelasimme hienon ottelun, Kuoksa tiivisti.

Voitto oli vierasjoukkueelle neljäs peräkkäinen, sarjasijoitus toki pysyy kahdeksantena eikä mahdollisuuksia ylemmäksi taulukossa ole. Näin puolivälierissä joukkueet kohtaavat uudelleen mikäli nykyiset sijat säilyvät.

Onko siis mahdollista että VaLePa piti kortteja piilossa mahdollisia puolivälieriä ajatellen?

– En osaa sanoa, mitä vastustaja ajatteli. Me pelaamme aina voitosta, Kuoksa lisäsi.

Hakkuri Matias Tihumäki oli vieraiden tehokkain 17 pisteellä. William Groffier kokosi 15 pistettä. Useita avainpelaajiaan lepuuttaneen VaLePan tehokkain oli Tino Vuori 18 pisteellä.

Hurmos pidensi Tiikereiden putkea

Joensuulainen Karelian Hurmos kohensi merkittävästi asemiaan taistelussa kotiedusta puolivälieriin, kun joukkue kukisti Kokkolassa Tiikerit 3–0.

Tappio oli Tiikereille viides peräkkäinen, ja joukkue pysyy seitsemäntenä. Vastaavasti Hurmos otti neljännen voiton peräkkäin.

– Saimme hyvin kiinni Tiikereiden parhaan aseen eli keskihyökkäyksen. Noudatimme kärsivällisesti taktiikkaa ja nyt kohti kotia ja perjantaina Turkuun, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Mikko Räsänen oli 21 pisteellä vieraiden ainoa kaksinumeroiseen saldoon yltänyt. Teemu Lahti teki Tiikereille 11 ja toinen yleispelaaja Jere Mäkinen 10 pistettä.

PerPo haki vierasvoiton

Perungan Pojat säilytti mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin, kun joukkue kaatoi Kyyjärvellä karsintoihin jo valmistautuvan liiganousija Kyvyn 3–0.

PerPo hyökkäsi ja syötti tehokkaasti. Fredric Gustavsson oli tehokkain 19 pisteellä. Alvi Shurdhin saldo oli 13 pistettä.

Libero Miro Rasinperä sai myös tililleen yhden hyökkäyspisteen.

– Tilastoijan virhe, en ole saanut pisteitä, kolme edellistä kautta Ettaa edustanut Rasinperä vakuutti.

Voiton myötä ja Ducksin jäätyä ilman pisteitä ero on viisi pistettä eli samalla, kun pudotuspelimahdollisuus elää, mahdollisuus joutua karsintoihin on enää pieni.

– Pudotuspelit ovat olleet meille ainoa tavoite eikä mitään muuta ole mietitty, Rasinperä korosti.

Kotijoukkueen tehopelaaja oli totutusti hakkuri Oskari Keskinen 18 pisteellä. Keskipelaaja Tommi Siirilä kokosi 14 pistettä

Savo Volleylle kotivoitto

Viime kevään hopeajoukkue Savo Volley kukisti Joroisissa pelatussa ottelussa Vantaan Ducksin 3–1.

Veikka Lindqvist ja Andrus Raadik tekivät Savo Volleylle 17 pistettä. Michael Michelau kokosi 15 pistettä. Tapio Toiviainen jatkoi keskipelaajana joukkueen loukkaantumisten takia. Joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli peräti 60.

– Toinen erä meni pahasti ohi. Tauolla juteltiin asiasta. Sen jälkeen palattiin hyvälle tasolle, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Tappion myötä Ducksin mahdollisuudet välttää liigakarsinta Kyyjärven Kykyä vastaan heikkeni oleellisesti eron PerPoon kasvettua viiteen pisteeseen. Ducksilla on jäljellä enää kaksi ottelua ja toinen niistä vieraissa liigakakkonen Akaa-Volleytä vastaan.

Sergej Drobnic teki vieraille 16 ja keskipelaaja Lauri Lehtonen 15 pistettä.

Loimulle vierasvoitto

Liigakolmonen Raision Loimu haki 3–2-voiton Loimaalta. Hurrikaani-Loimaa oli voittanut kuusi edellistä kotiotteluaan.

Hakkuri Joonas Jokela oli 26 pisteellä vieraiden tehokkain. Väinö Rahkon saldo oli 15 pistettä.

Hurrikaanin saatua vain yhden pisteen Savo Volley ohitti sen taulukossa. Kristers Dardzans oli 22 pisteellä Hurrikaanin tehokkain. Keskipelaaja Miika Haapaniemi sai paljon hyökkäysvastuuta ja kokosi 16 pistettä.