Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reetta Hurske eteni aitafinaaliin EM-Istanbulissa välierien nopeimpana

Reetta Hurske voitti välieränsä ajalla 7,85 ja eteni välierien nopeimpana naisten 60 metrin aitajuoksun loppukilpailuun yleisurheilun halli-EM-kisoissa Istanbulissa. Loppukilpailu juostaan kello 19.55.

– Aamuvälierä oli hankala monelle. Oma tavoitteeni oli voittaa tänään kaksi juoksua, ja tämä oli ensimmäinen. Se vahvisti itseluottamusta, Hurske sanoi Urheiluliiton nettisivuilla.

Annimari Korte oli välieränsä viides ajalla 8,13 ja karsiutui loppukilpailusta.

– Minä olen ollut valmis lopettamaan hallikauden vähän jokaisen kisan jälkeen, mutta kyllä kannatti lähteä EM-halleihin. Kisoihin on vaikea päästä, ja vielä vaikeampi oli mennä täällä välieriin. Nyt olin erän viides, kun neljä parasta meni finaaliin, Korte tuumi.

Miesten 60 metrin aidoissa Elmo Lakka jäi välierässään seitsemänneksi ajalla 7,83 ja karsiutui loppukilpailusta.

– Jäin lähdössä ja läksin vähän liikaa puskemaan. Juoksu hakkasi sitten aitoja päin. Ei vaan ollut malttia juosta, Lakka harmitteli.

Lakan hallikauden parhaaksi tulokseksi jäi SM-hallien 7,67. EM-hallien jälkeen aiturin katse kääntyy kohti kesän kilpailukautta, joka huipentuu MM-kisoissa Budapestissa elokuussa.

– Aika samat suunnitelmat kuin ennenkin hallikauden jälkeen. Lähden viilaamaan kuntoa kohti kesää ja toivottavasti saan hyvän piikkauksen aikaiseksi elokuulle, Lakka totesi.