Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomelle sijat 10 ja 11 Nove Meston sekaviestipäivässä – Tero Seppälä oli ampumapaikalla hankaluuksissa

Suomen viestinelikko Nastassia Kinnunen, Erika Jänkä, Jaakko Ranta ja Otto Invenius nappasi kymmenennen sijan ampumahiihdon maailmancupin sekaviestissä Tshekin Nove Mestossa. Yhden sakon ampunut ja kymmenen varapatruunaa käyttänyt Suomi jäi maalissa kisan voittaneesta Ranskan joukkueesta kolme ja puoli minuuttia.

– Tänään oli kokonaisuudessaan hyvä viesti, ja oli todella kiva kisata tällä porukalla. Onnistunut veto jokaiselta ja saavutettiin tavoite kymppisakissa, Ranta tiivisti suomalaisnelikon tunnelmat Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Ruotsi sijoittui viestissä toiseksi ja Norja kolmanneksi.

Sunnuntaina Nove Mestossa kisattiin myös parisekaviesti, josta Suomi havitteli kärkipään sijaa Suvi Minkkisen ja Tero Seppälän voimin. Minkkinen jatkoi loistavaa ampumavirettään virheettömällä ammunnallaan, mutta Seppälä oli avausosuudellaan vaikeuksissa ja ampui kaksi sakkoa.

Toisesta kierroksestaan Seppälä selvisi yhdellä varapatruunalla, ja Suomi oli maalissa lopulta 11:s.

Norja nappasi pariviestin voiton ennen toiseksi venynyttä Sveitsiä ja kolmannella sijallaan yllättänyttä Latviaa. Suomen ero Norjaan oli 1.40,7 minuuttia.

Ranska voitti maailmancupin sekaviesticupin, Norja oli toinen ja Sveitsi kolmas. Suomi oli sekaviesticupissa yhdeksäs.