Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MM-ralli palaa Meksikoon – Rovanperällä riittää intoa: "Olen aika iloinen siitä, etten aloita ensimmäisenä"

Rallin MM-sarja palaa Amerikan teille kolmen vuoden tauon jälkeen, kun Meksikon ralli kisataan ensi viikon lopulla. Vuonna 2020 Meksikossa voittoon ajoi ranskalaislegenda Sebastien Ogier jo kuudennen kerran huikealla urallaan, ja Toyota hamuaa jälleen voittoa.

Ogier palaa Toyotan rattiin Meksikossa, ja tallin autolla haastavaan ja kuumaan sorakoitokseen lähtevät myös vakikuljettajat Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans sekä Meksikon debyyttinsä tekevä Takamoto Katsuta.

Olosuhteet ovat tyystin erilaiset kuin MM-kauden avanneissa Monte Carlon ja Ruotsin ralleissa. MM-tallit eivät saa testata Euroopan ulkopuolella, joten Toyota suuntasi eteläiseen Espanjaan päästäkseen edes jollain lailla lähelle Meksikon olosuhteita.

– Olemme innoissamme paluusta Meksikoon muutaman vuoden tauon jälkeen. Siellä on hieno tunnelma, ja ralli on aina ollut vaikea haaste talleille ja kuljettajille. Kuumuus ja korkea ilmanala tuovat mietittävää, ja nyt olemme ensimmäistä kertaa Meksikossa tällä (hybridi)autolla. Luotettavuus on avainasemassa, ja me olemme tehneet kovasti töitä ollaksemme niin valmiina kuin vain voimme. Lähtöpaikat ovat isossa roolissa myös, ja luulen, että kuljettajamme ovat hyvissä lähtöasemissa ja mahdollisuudet (voitto)taisteluun ovat olemassa. Toivottavasti taistelemme jälleen voitosta, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo tallin sivuilla.

Rovanperä oli kolme vuotta sitten Meksikossa viides. Nyt nuorukainen suuntaa kuumuuteen hallitsevana maailmanmestarina, eikä hän joudu hankalaan aura-auton rooliin.

– Kiva palata soralle, ja Meksikosta on jo aika lailla aikaa. Kimurantti koitos luvassa, kuten aina. Mutta on todella innostavaa palata sinne, ja oli hienoa nähdä testissä Espanjassa, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Ja olen aika iloinen siitä, etten aloita ensimmäisenä Meksikossa – yksikin lähtöpaikka voi tuoda isoja eroja. Vaikeaa saattaa silti olla, jos vertaa meidän takanamme lähteviin, mutta parhaamme tehdään totta kai, MM-sarjan kakkos- ja nelossijalla avannut ja pisteissä toisena Hyundain Ott Tänakin jälkeen oleva Rovanperä sanaili.

Ogierilla paluu MM-juurille

Ogier on MM-sarjassa viidentenä voitettuaan Monte Carlossa. Kokenutta ranskalaista ei paljon tarvinnut houkutella Meksikon reissulle.

– Kun sain tietää, että Meksikon ralli palaa MM-sarjaan, merkkasin sen heti kalenteriini. Sieltä kaikki alkoi minulla, ajoin siellä itse asiassa ensimmäisen MM-rallini 2008, ja siitä lähtien se on tuonut hyviä muistoja ja paljon menestystä. Tunnelma on aina hieno, ja erikoiskokeet kauniita. En ole ajanut tuollaisella soralla sitten viime kauden Portugalin rallin, joten Espanjan testi oli minulle tärkeä löytääkseni parhaan mahdollisen tunteen. Mielenkiintoista nähdä, kuinka hybridi auttaa siinä tavanomaisessa voiman menettämisessä, jota koemme korkeassa ilmanalassa, kahdeksankertainen maailmanmestari miettii.