Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lehkonen nappasi kolme pistettä ja mursi sormensa, kun Colorado otti 8–4-vierasvoiton Montrealista

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjät olivat Kanadan puolella kovassa iskussa, kun joukkue nappasi 8–4-vierasvoiton Montreal Canadiensista.

Ottelun maalitilin avasi Coloradon Artturi Lehkonen, ja joukkuetoverit ottivat suomalaisesta mallia. Lehkonen pääsi laukomaan seuransa neljännen maalin noin 13 minuuttia avausmaalinsa jälkeen.

Nhl.comin mukaan pistenikkari Lehkonen mursi ottelussa sormensa. Hän poistui jäältä toisen erän 13. minuutilla. Pistesaldostaan huolimatta Lehkonen ehti olla jäällä vain vajaat kymmenen minuuttia.

Päävalmentaja Jared Bednar kertoo, että Lehkonen tarvitsee leikkauksen, eikä vielä ole tietoa, koska suomalaistykki voisi palata jäälle.

Kohtalokas paluu vanhoille kotikulmille

Suomalaisen sormelle kohtalokkaaksi koitunut ottelu oli Lehkosen ensimmäinen Montrealissa sen jälkeen, kun hänet vaihdettiin Canadiensista Avalancheen viime vuoden maaliskuussa.

Lehkosen toista onnistumista Montrealissa oli rakentamassa Mikko Rantanen, joka teki itse maalin toisen erän alussa. Myös Lehkosen haaviin jäi ottelusta yksi syöttöpiste.

Montrealin suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen teki maalin kolmannessa erässä.

Ottelu oli Montrealille jo seitsemäs peräkkäinen ilman voittoa. Colorado puolestaan voitti toisen ottelun peräjälkeen.

Heiskanen nappasi kolme syöttöpistettä

Seattlessa kotijoukkue Kraken hävisi Dallas Starsin kurituksessa. Texasilaisseura vei voiton maalein 5–2.

Suomalaispakki Miro Heiskanen nappasi syöttöpisteen jopa kolmesta Dallasin viidestä maalista. Joukkuetoverit Roope Hintz, Joel Kiviranta, Jani Hakanpää ja Esa Lindell jäivät sen sijaan pisteittä.

Seattlen kahdesta maalista jälkimmäinen syntyi Eeli Tolvasen lavasta.

Voitto oli Dallasille kolmas peräjälkeen, kun taas Seattlelta voitto on karannut käsistä yhtä monessa peräkkäisessä ottelussa.

Buffalon tappioputki tyrehtyi Torontossa

Kanadalaisseura Toronto Maple Leafs taipui niin ikään vieraiden käsittelyssä. Torontossa voiton otti Buffalo Sabres maalein 4–3.

Eniten maaleja laukoi kahdesti onnistunut Buffalon Alex Tuch, mutta kovemman pistetilin teki maalin ja kahden syöttöpisteen Auston Matthews.

Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju oli jäällä yhteensä 27 minuuttia, mutta lähti kaukalosta tehopisteittä.

Buffalo katkaisi voitollaan neljän tappion putken.