Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norjalaisjuhlaa Drammenin kaupunkisprintissä – Niskanen kiilasi itselleen hylkäyksen

Maastohiihdon maailmancupin sprinttipäivä Norjan Drammenin keskustassa tiistaina oli järjestäjämaan täyttä juhlaa. Voitot perinteisen hiihtotavan sprintissä menivät maastohiihdon mahtimaalle sekä miehissä että naisissa, ja finaalien yhteensä 12 hiihtäjästä kahdeksan oli norjalaisia.

Miesten kisan voittoon jyräsi Johannes Hösflot Kläbo lähes kahdella sekunnilla ennen maanmiestään Erik Valnesia. Finaalissa viittä norjalaista vastaan taistellut Ranskan Richard Jouve oli kolmas.

Lauantaisesta Holmenkollenin 50 kilometrin koitoksesta ilmeisen hyvin toipunut Kläbo venytti johtoaan maailmancupin kokonaistilanteessa, sillä kokonaiscupissa häntä ainoana uhkaava Pål Golberg jäi Drammenissa seitsemänneksi.

Naisten sprinttikärki oli Kristine Stavås Skistad, joka kukisti finaalissa Ruotsin Jonna Sundlingin 1,22 sekunnilla. Maailmancupia johtava Tiril Udnes Weng toi Norjalle kolmossijan. Skistadille, 24, cup-voitto oli kauden ja uran toinen, hän oli ykkönen Ranskan Les Rousses'n perinteisen sprintissä tammikuun lopulla.

Niskanen menetti pisteitä

Suomalaisten sprintit tyssäsivät jo ennen välieriä, ja päivään toi synkkyyttä myös Kerttu Niskasen hylkäys erävaiheessa. Niskanen taisteli pudotuserässään kiivaasti jatkopaikasta, mutta jäi kolmanneksi eikä aika riittänyt vertailussa jatkoon. Lopulta Niskanen pudotettiin erän viimeiseksi (ja lopputuloksissa vasta 30:nneksi), sillä hän vaihtoi loppusuoralla latua Italian Nicole Monsornon eteen. Monsorno kaatui, ja Niskasen suoritus hylättiin.

Jos hylkäystä ei olisi tullut, Niskanen olisi ollut kisan 13:s, joten maailmancupin kokonaiskisassa kolmantena oleva Niskanen menetti näin 34 cup-pistettä. Hän on Wengiä perässä 241 pistettä ja toisena olevaa Yhdysvaltain Jessie Digginsiä 96 pistettä. Cup-kautta on jäljellä vielä viisi kisaa, niistä kolme on sprinttejä.

– Siihen nähden, että oli (sunnuntainen Holmenkollenin) 50 kilometrin kisa alla, oli ihan hyvä sprintti minulle. Valmistautumiseen nähden ja siihen, että kisassa oli vain muutama sen viisikymppisen hiihtänyt, niin ihan ookoo, Niskanen sanaili Hiihtoliiton haastattelunauhalla ennen tietoa hylkäyksestä.

Naisten kisan paras suomalainen oli 18:nneksi sijoittunut Anne Kyllönen, ja sama sija oli myös miesten suomalaiskärjen Niilo Moilasen osana tiistaina.