Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markku Kanerva nimesi EM-karsintajoukkueensa – loukkaantumisesta toipuvan Jere Urosen tilanne auki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva nimesi tiistaina 24 pelaajan ryhmän, joka aloittaa EM-karsintaurakkansa ensi viikolla vieraissa Tanskaa ja Pohjois-Irlantia vastaan. Joukkuetta on määrä täydentää kahdella pelaajalla.

Muun muassa laitapuolustaja Jere Uronen puuttui tiistaina nimetystä ryhmästä, mutta hän saattaa vielä liittyä mukaan. Uronen on kärsinyt nivusvammasta.

– Hän pääsi Schalkeen hyvin sisälle, mutta valitettavasti sitten loukkaantui. Hän on hyvää vauhtia kuntoutumassa. Nyt odottelemme viimeistä viestiä, miten Schalke suhtautuu, jos hän mahdollisesti lähtee mukaan, Kanerva sanoi Urosesta viitaten tämän lainaseuraan.

"Mahdollisuuksien lohko"

Suomi kohtaa Tanskan Kööpenhaminassa 23. maaliskuuta ja Pohjois-Irlannin Belfastissa kolme päivää myöhemmin. Huuhkajien karsintaurakka jatkuu sen jälkeen kesäkuun kotipeleillä Sloveniaa ja San Marinoa vastaan. Lohkon kuudennen joukkueen eli Kazakstanin Suomi kohtaa ensimmäisen kerran vasta syyskuussa.

Kanervan mukaan kyseessä on "mahdollisuuksien lohko".

– Tanska on ilman muuta ennakkosuosikki. Jos ajattelemme Sloveniaa, Pohjois-Irlantia ja meitä, siinä ovat varmaan seuraavat haastajat. Kazakstan tulee olemaan musta hevonen, jota ei voi missään nimessä aliarvioida. San Marino pitää hoitaa.

Osalle Suomen joukkueesta Tanskan kohtaaminen Parkenin stadionilla Kööpenhaminassa on erityinen hetki. Maat kohtasivat kesäkuussa 2021 Parkenilla EM-lopputurnauksen ottelussa, jonka Suomi voitti. Ottelu muistetaan myös Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin lyyhistymisestä nurmelle sydämenpysähdyksen saaneena.

Eriksen on palannut menestyksellä peleihin, mutta Suomi-kamppailussa häntä ei nähdä nilkkavamman takia. Nyt nimetystä Huuhkajien ryhmästä noin puolet oli kentällä tai vaihdossa EM-lopputurnausottelussa Tanskaa vastaan.

– Paluu Parkenille tuo varmaan aikamoisia fiiliksiä silloin mukana olleille, Kanerva sanoi.

Valakari ei mahtunut mukaan

Kööpenhaminaan ja Belfastiin suuntaavassa ryhmässä Viljami Sinisalo, 21, on nostettu Lukas Hradeckyn ja Jesse Jorosen lisäksi maalivahtikolmikkoon.

Kokemattomammista maajoukkuenimistä mukana ovat muun muassa Oliver Antman ja Anssi Suhonen, jotka ovat jo säväyttäneet Huuhkajissa. Lucas Lingman on joukkueesta loukkaantumisen vuoksi sivussa, ja esimerkiksi Onni Valakari ei mahtunut mukaan.

Kunkin karsintalohkon kaksi parasta etenee suoraan Saksassa 2024 pelattavaan EM-lopputurnaukseen.