Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajilla edessä tunteikas paluu Parken-stadionille hyvine ja huonoine muistoineen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kokoontui sunnuntaina historiastaan isoin kirjaimin mieleen jääneeseen paikkaan, kun valmistelut EM-karsinnat aloittavaan otteluun alkoivat Kööpenhaminassa. Suomi kohtaa karsinta-avauksessaan torstaina Tanskan Parken-stadionilla, jossa maajoukkueen kautta aikain ensimmäinen lopputurnaus alkoi kesäkuussa 2021.

– Tunteita herättää, samassa hotellissa ollaan kuin silloin kisojen aikana, keskikenttämies Fredrik Jensen kuvaili joukkueen videoyhteydellä Kööpenhaminasta järjestetyssä tiedotustilaisuudessa maanantaina.

– Tuosta EM:stä on niin paljon hyviä muistoja, että niitä tunteita halutaan taas kokea. Ja tiedämme, mitä siihen tarvitaan. Tehdään kaikkemme sen eteen, että kisoihin taas päästään, Jensen mietti vielä uuden karsintataipaleen koittaessa.

"Pysäyttävä kokemus"

Parkenilta jäi historiallisen EM-avauksen ohella muistoihin myös historiallinen voitto. Ja kun joukkue astelee keskiviikkona stadionin nurmelle otteluun valmistavaan harjoitukseen, mielissä on varmasti kesäkuun 12. päivän 2021 pelottavammatkin hetket eli Tanskan tähden Christian Eriksenin lyyhistyminen kentälle ja taistelu hengestään sydänpysähdyksen jälkeen. Eriksen toipui lopulta upeasti takaisin huippupelaajaksi, mutta Suomea hän ei torstaina kohtaa nilkkavamman takia.

– Se on kaikilla aika tuoreessa muistissa. Emme ole täällä (joukkueen kesken) erityisesti siitä juteltu, silloin tietysti keskusteltiin kun se tapahtui, maajoukkueen valmennukseen kuuluva Toni Korkeakunnas totesi tuosta onnellisen lopun saaneesta tragediasta.

– Itse olin eilen sunnuntaina Parkenilla katsomassa Tanskan liigan kärkimatsia FC Kööpenhamina–Viborg, paria pelaajaa scouttaamassa. Ja kun sinne Parkenille palasi, kylmät väreet tuli. Oli se pysäyttävä kokemus eikä unohdu: muistot palaavat mieleen, kun tapahtumapaikalle palaa. Niin hyvät kuin huonotkin, Korkeakunnas kuvaili vielä tunnemyrskyä, jota on pelaajillekin ja stadionille torstain peliin tuleville arviolta 1 700:lle suomalaisfanille varmasti vielä luvassa.