Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa sai välieräpaikan katkolle keskiviikoksi

Lentopallon Mestaruusliigaa vuosikaudet hallinnut VaLePa ei maanantaina jättänyt Turussa TuTo Volleylle paljonkaan mahdollisuuksia. Janne Kangaskokon valmentama VaLePa voitti 3–0 siirtyen puolivälieräsarjan voitoissa 2–0-johtoon.

Näin VaLePa voi keskiviikkona varmistaa joukkueista ensimmäisenä paikan neljän parhaan välierissä. Kolme muuta puolivälieräparia ovat tasatilanteessa voitoin 1–1.

– Nämä kaksi ottelua ovat menneet hyvin, ei ole hävitty erääkään, ja keskiviikkona on tarkoitus jatkaa ykkösvitjalla, voittaa 3–0 ja mennä välieriin. Pieni lepoetu ei ole pahitteeksi, Kangaskokko sanoi.

VaLePa oli tasainen ryhmä. Urpo Sivula teki 12 ja Sakari Mäkinen 10 pistettä. VaLePa teki vain kahdeksan hyökkäysvirhettä, TuTon vastaava luku oli 18.

– "Sakke" pelasi kauttaaltaan tasapainoisen ottelun. Vastaanotto oli meillä hyvällä tasolla, ja hyökkäyspelikin koheni avauspeliin verrattuna, Kangaskokko sanoi.

Matias Tihumäen oltua loukkaantumisen takia sivussa Antti Karttunen siirtyi hakkuriksi ja oli TuTon tehokkain 10 pisteellä.

Savo Volleylle kotivoitto

Yleispelaaja Andrus Raadik teki 22 pistettä, kun Savo Volley kukisti joensuulaisen Karelian Hurmoksen 3–1. Näin puolivälieräsarjan voitot ovat tasan 1–1. Kolmas ottelu pelataan Joensuussa keskiviikkona ja neljäs Kuopiossa ensi viikonloppuna.

– Neljännen ottelun pelipäivä ei ole vielä tiedossa ja kellonaikakin on auki, sanoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

Savo Volley pelasi tasaisen ottelun. Hakkuri Veikka Lindqvist teki 16 pistettä. Joukkue voitti torjuntapisteet 14–6, kun Savon keskipelaajat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac ottivat viisi torjuntaa mieheen.

– Kaksi erää peli oli aika heikkoa, ja erätauolla korostin, että nyt pitää alkaa tapahtua tai loma alkaa keskiviikkona. Joukkue vastasi huutoon, Tolvanen iloitsi.

Hurmoksella oli tutut tehopelaajat. Hakkuri Eetu Häyrinen teki 21 ja yleispelaaja Mikko Räsänen 15 pistettä, mutta kolmanneksi tehokkain jäi viiteen pisteeseen.