Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taponen ja Pakarinen HIFK:n sankarit nollausvoitossa Lukosta

HIFK löi jääkiekon Liigan puolivälierissä Lukon 1–0 ja karkasi ottelusarjassa 2–0-johtoon. Maanantaisen nitromittelön ainokaisen viimeisteli Iiro Pakarinen jatkoerässä ajassa 65.58.

– Joukkue kasvaa ja taistelee toisillensa. On upea olla penkin takana. Nyt kolmas erä tässä matsissa alkaa pian, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen viittasi keskiviikon koitokseen.

Ääritasaisen ja kovan kamppailun huomiovaloihin nousivat varhain maalivahdit. Liigan torjujien eliittiin lukeutuvat HIFK:n Roope Taponen ja Lukon Artjom Zagidulin ottivat niin helpoista kuin mahdottomistakin tilanteista kopit erehtymättömästi reilun tunnin. Keskinäisen nollaamisen kumpikin oli ehtinyt kokea. Helmikuussa HIFK jätti raumalaisisännät maalitta 3–0-voitossa, lokakuussa Lukko taas lähetti HIFK:n kaukalostaan kotimatkalle 2–0-tuloksella.

Maalipaikkoja kertyi kosolti nyt molemmille, mutta viimeistään haamupelastus tai tolppa esti viimeistelyn.

Oman jännityselementtinsä tuotti HIFK:n puolustajan Ilari Melartin poikittainen maila Anrei Hakuliseen toisen erän päätteeksi. Melart passitettiin suihkuun 5+20 minuutin jäähyllä, mutta Lukko ei pystynyt viimeistelyyn parhaalla etsikkoajallaan.

– Paikkoja tulee tarpeeksi. Mutta jos et tee yhtään maalia, niin on pirun vaikea voittaa, Lukon puolustaja Tarmo Reunanen kiteytti.