Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket täpärästi Korisliigan runkosarjavoittoon

Kauhajoen Karhu Basket nappasi miesten Korisliigassa täpärästi runkosarjan voiton, kun se otti ylemmän jatkosarjan päätöspelissä 86–84-kotivoiton Helsinki Seagullsista.

Karhu Basket jatkoi koko liigakauden jatkuneita kotivoittoja, joita on nyt 16. Seagullsilta puolestaan katkesi kymmenen pelin voittoputki.

Pelin panoksena oli sarjan kärkipaikka, jossa Helsinki Seagulls oli kiinni lähes koko pelin.

Seagulls johti parhaimmillaan kymmenellä pisteellä neljännen jakson puolivälissä. Tuon jälkeen Karhu Basket vei lopun 18–6. Voittokorin väänsi vaikealla ratkaisulla Henri Kantonen yhdeksän sekuntia ennen loppua.

– Olemme olleet näin tiukilla monta kertaa tällä kaudella, joten voi sanoa, että Seagullsin runkosarjavoitto oli erittäin lähellä. Eka puolisko oli meiltä tosi heikko tunnetasolla, mutta toinen puolisko pelasti meille paljon, summasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Daniel Dolenc nousi Karhu Basketin tehokkaimmaksi 24 pisteellä. Jeffrey Carroll teki Seagullsille 18 pistettä.

Kataja Basket vei kolmossijan

Joensuussa Kataja Basketin ja Salon Vilppaan pelissä panoksena oli ylemmän jatkosarjan kolmas sija. Katajan piti ottaa vähintään kymmenen pisteen voitto, ja se tuli pistein 111-95.

Kataja johti jo 17 pisteellä, mutta Vilpas nousi neljännen jakson puolivälissä kuuden pisteen päähän ennen Katajan loppukiriä.

Amanze Egekeze pussitti Katajalle 31 pistettä ja Remy Abell Vilppaalle 26.

Kouvot vei viidennen sijan

Kymenlaakson paikallispelissä Kotkassa tavoittelivat tasapisteissä olleet KTP-Basket ja Kouvot ylemmän jatkosarjan viidettä sijaa. Sen otti Kouvot 94–80-voitolla.

KTP johti vielä puolivälissä, mutta Kouvot voitti toisen puoliskon 16 pisteellä ja nousi voittoon.

John Meeks teki Kouvoille 32 pistettä ja Brandon Sly KTP:lle 21.

BC Nokia jatkoi voittojaan

Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia hankki pudotuspelipaikan tyylikkäästi voitettuaan seitsemän viimeistä peliään. Päätöspelissä BC Nokia haki Lapuan Kobrista 84–78-voiton.

Kobrat johti puoliajalla, mutta BC Nokia nousi edelle kolmannen jakson yhdeksän pisteen voitolla ja piti johtonsa.

Johnathan Stove teki Nokialle 19 pistettä. David Nichols oli Kobrien tehokkain 20 pisteellä.

Pyrintö nousi pudotuspeleihin

Tampereen Pyrintö nappasi alemman jatkosarjan kakkossijan ja viimeisen pudotuspelipaikan, kun se voitti Pyynikillä Tapiolan Hongan 96–88.

Hongan kohtaloksi lankesi jo aiemmin viimeinen sija ja putoaminen A-divisioonaan, jos divarista löytyy nousijakandidaatti.

Pyrintö hallitsi peliä ja kasvatti johtonsa parhaimmillaan 14 pisteeseen.

Ike Smith oli taas Pyrinnön tehokkain 20 pisteellä. Hongasta Carl Lindbom teki 14 pistettä.

Lahti pääsi isoihin pisteisiin

Lahti Basketballilla ja Uudenkaupungin Korihailla ei ollut panosta viimeisessä alemman jatkosarjan pelissä. Lahti voitti kotipelinsä 115–93.

Tasainen peli kääntyi kotijoukkueelle neljännellä jaksolla, jonka Lahti voitti 34–18.

Michael Ertel jatkoi hurjaa koritehtailua heitettyään Lahdelle tasan 40 pistettä. Nick Stampley teki Korihaille 21 pistettä.

Viikonloppuna alkavissa pudotuspeleissä otteluparit ovat: Karhu Basket–Pyrintö, Seagulls–BC Nokia, Kataja Basket–KTP-Basket ja Vilpas–Kouvot.