Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilves tulitti Ässien tähtivahdin vaihtoon – "Uskon, että halusivat antaa huilia"

Tampereen Ilves jätti nopeasti maanantaisen pettymyksen Porin Isomäessä taakseen eikä antanut Ässien haaveilla hetkeäkään kotiedun ryöstöstä keskiviikkona Tampereella.

Ilves jyräsi porilaisten yli jo avauserässä sellaisella voimalla, että Ässien päävalmentaja Karri Kivi vaihtoi tähtivahti Niklas Rubinin pois maalin suulta ensimmäisellä erätauolla 3–0-tilanteessa.

Isännät pitivät puolivälieräsarjan kotiedun itsellään 4–1-voitolla ja siirtyivät ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Ilveksen ensimmäisen ja viimeisen maalin ylivoimalla iskenyt Joona Ikonen ei uskonut, että tähtivahdin tulittaminen vaihtoon antaa tamperelaisille ratkaisevaa etua tulevissa kamppailussa.

– Sen näkee sitten seuraavassa pelissä, ja riippuu siitä, miten hän sen itse ajattelee. Mutta uskon, että halusivat vain antaa hänelle huilia, Ikonen sanoi.

Runkosarjan maalipörssin kolmonen iski kevään ensimmäiset pudotuspelimaalinsa ja päätti samalla kahdeksan ottelun maalittoman putkensa.

– Nyt on ihan sama, paljonko niitä omia pisteitä tulee. Se on ehkä enemmän runkosarjahommia miettiä sitä, Ikonen sanoi.

Ässien päävalmentaja Kivi jäi harmittelemaan avauserän kolmea jäähyä, joista kaksi tuli ensimmäisen kolmen minuutin aikana.

– Ensimmäisen erän alivoimamäärä vaikutti voimakkaasti koko peliin. Ei päästy enää niin vahvaan vireeseen, että oltaisiin päästy kaventamaan, Kivi kertoi.

Ässien ja Ilveksen tulinen puolivälieräsarja jatkuu perjantaina Porissa.

---

Juttua on korjattu kello 22.45: Jutun kirjoittaja on Pekka Pernu, ei Juha Aaltonen