Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän dopingpanna kumottiin yleisurheilussa – ovi pysyy urheilijoilta kiinni Ukrainan sodan takia

Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics kumosi torstaina Venäjän yleisurheiluliiton Rusafin vuonna 2015 saaman kiellon osallistua toimintaansa. Pannan syynä olivat muun muassa Maailman antidopingtoimiston Wadan raportit Venäjän "syvään juurtuneesta dopingkulttuurista".

Välittömiä vaikutuksia torstain päätöksellä ei ole, sillä venäläiset ja valkovenäläiset yleisurheilijat on suljettu kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Ukrainan sodan takia.

World Athletics poisti dopingpannan sen jälkeen kun sen mielestä Venäjä täytti tiukat ehdot, joihin kuului muun muassa tehokkaan antidopingrakenteen luominen ja nollatoleranssi dopingiin.

Vuoden 2015 kiellon jälkeen venäläisillä yleisurheilijoilla on ollut mahdollisuus kilpailla niin sanottuina neutraaleina urheilijoina, jos he ovat täyttäneet tarkat antidopingehdot. Ukrainan sodan aiheuttama kilpailukielto kuitenkin torppaa venäläisiltä ja valkovenäläisiltä oikeuden kilpailla kansainvälisillä yleisurheilukentillä edes ilman maatunnuksia.