Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkkila ja Versluis ylsivät MM-kisojen parhaaseensa yhdeksännellä sijalla – virhe vapaatanssissa jäi harmittamaan

Suomen jäätanssitähdet Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijoittuivat yhdeksänneksi MM-kisoissa Japanin Saitamassa. Sijoitus on kaksikon paras MM-kisoissa ja tuo Suomelle seuraaviin MM-kilpailuihin toisen maapaikan jäätanssiin.

Viime vuonna Turkkila ja Versluis olivat MM-jäällä 12. sijalla ja Pekingin olympialaisissa 15. sijalla. Tämä kausi toi tammikuussa Euroopan mestaruuskisojen pronssimitalit kotiyleisön edessä Espoossa.

Rytmitanssin jälkeen kahdeksantena olleet Turkkila ja Versluis kokosivat vapaatanssista 116,57 pistettä, mikä riitti vapaatanssin yhdeksänteen sijaan. Yksi näkyvä virhe harmitti.

– Tunnelmat ovat tällä hetkellä hieman kaksijakoiset. Lähdemme aina luistelemaan puhdasta ohjelmaa, mutta nyt twizzleihin tuli vähän näkyvämpi virhe. Sitä ennen ja sen jälkeen luistelu oli kuitenkin laadukasta ja meidän tasoistamme, Turkkila kuvaili Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Se, että olemme täällä kymmenen parhaan joukossa, on hyvä suoritus, vaikka juuri nyt se ei maistukaan niin hyvältä. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, että pystyimme petraamaan sijoitusta viime vuodesta, vaikka vapaatanssiin osui virhe, Versluis totesi.

Suomalaisten yhteispisteet olivat 193,54, ja kokonaistuloksissa ohi nousi tshekkipari Natalie Taschlerova/Filip Taschler (196,39 pistettä).

– Tietysti harmittaa, kun tietää sen oman potentiaalin ja sen, mihin pystyttäisiin. Aina sitä vain ei pysty näyttämään. Kun miettii, mitä tavoitteita meillä alkukaudesta oli, niin ne me olemme kyllä ylittäneet. Ihan ensimmäisenä ei kauden alkaessa ollut mielessä, että tällä kaudella olisi mahdollista saavuttaa ensimmäinen GP-mitali ja erityisesti EM-mitali, Turkkila summasi.

MM-kultaa voitti viime vuonna MM-pronssin ottanut yhdysvaltalaispari Madison Chock/Evan Bates pistein 226,01. Hallitsevat Euroopan mestarit, Italian Charlene Guignard ja Marco Fabbri (219,85 pistettä) ottivat MM-hopean. Pronssi matkasi Kanadaan Piper Gillesin ja Paul Poirierin (217,88 pistettä) mukana.

Japanille kolmas kulta

Miesten yksinluistelussa Japanin Shoma Uno uusi MM-kultansa. Hän piti kotiyleisön riemuksi haastajat takanaan myös vapaaohjelmassa, jättäen Etelä-Korean Cha Jun-hwanin viiden pisteen ja Yhdysvaltain Ilia Malininin vajaan 13 pisteen päähän.

Japani voitti kisoissa kolme kultaa, sillä Kaori Sakamoto oli naisten mestari ja Riku Miura sekä Ryuichi Kihara veivät pariluistelun mestaruuden.