Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket aloitti pudotuspelit korijuhlilla, valmentajakin ihmetteli "havaijipalloa"

Miesten Korisliigan pudotuspelit alkoivat puolustavan mestarin Kauhajoen Karhu Basketin muhkealla voitolla Tampereen Pyrinnöstä, kun korijuhla päättyi Kauhajoella NBA-lukemiin 124–103.

Karhu Basket pohjusti voittonsa käytännössä jo ensimmäisen neljänneksen 39–15-voitolla.

Toisella jaksolla kotijohto kasvoi suurimmillaan 35 pisteeseen. Kolmannen jakson jälkeen tulostaululla komeilivat jo numerot 101–70, jotka ovat yleensä pelin loppunumerot. Erikoisessa pelissä Karhu Basket teki kolmen ensimmäisen jakson aikana 72 pistettä, ja Pyrintö kolmeen viimeiseen jaksoon 88 pistettä.

– Tässä pelissä oli kuuden Kauhajoen kauteni aikana vähiten play off -ottelun tuntua. Ero syntyi jo alussa, jonka jälkeen mentiin päästä päähän täydellistä havaijipalloa, ihmetteli Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Jaye Crockett keräsi Karhu Basketille 27 pistettä ja Cameron Jones sekä Severi Kaukiainen 17. Pyrinnöstä Tylan Birts heitti 31 ja LJ Thorpe 25 pistettä.

Vilpas toipui Kouvojen shokkialusta

Salon Vilpas aloitti pudotuspelit kirivoitolla, kun se kaatoi kotonaan Kouvot 84–80. Kouvot iski todellisen shokkialun, sillä se johti ensimmäisen neljänneksen lopulla peräti 28–9. Vilppaan kiri kantoi puoliajalla 14 pisteen päähän ja kolmannen jakson lopulla kolmen pisteen tuntumaan. Vilpas nousi johtoon vihdoin neljä minuuttia ennen loppua ja piti paikkansa.

Quentin Goodin ja Juho Nenonen pääsivät isäntien tehomiehiksi 16 pisteellä. Deshon Taylor teki Kouvoille 26 ja John Meeks 24 pistettä.

Helsinki Seagulls ja BC Nokia aloittavat puolivälieränsä sunnuntaina, kuten Kataja Basket ja KTP-Basket. Sen jälkeen sarjat jatkuvat vasta huhtikuun puolella.