Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Utah Jazzilla on pieni mahdollisuus himoittuun ykkösvarausvuoroon, Lauri Markkanen teki paluuottelussaan 25 pistettä

Käsivaivan takia kaksi ottelua sivussa ollut Lauri Markkanen palasi parketille koripallon NBA:ssa ja oli kentän paras pistemies, kun Utah Jazz taipui kotikentällään Phoenix Sunsille 103–117. Tappio oli Utahille neljäs peräkkäinen.

Markkanen teki ottelussa 25 pistettä, vaikka suomalaistähden heittoprosentit jäivät varsin vaatimattomiksi. Markkasen 22 pelitilanneheitosta vain kuusi painui koriin, ja kolmosissa hän onnistui 20 prosentin tarkkuudella (2/10). Jyväskyläläinen keräsi lisäksi yhdeksän levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

– Hankala heittoilta. Mielestäni sain hyviä paikkoja, mutta heitot eivät uponneet, Markkanen myönsi NBA:n verkkosivuilla.

Tappion myötä näyttää entistä todennäköisemmältä, että läntisessä konferenssissa 12:ntena olevan Utahin kausi päättyy runkosarjaan. Joukkueella on jäljellä vielä seitsemän ottelua, mutta viimeisiä pudotuspelikarsintapaikkoja pitävät Los Angeles Lakers ja Oklahoma City Thunder ovat keränneet kaksi voittoa Utahia enemmän.

Heikko runkosarjasijoitus tarkoittaa NBA:ssakin korkeampia varausvuoroja, ja myös Utahilla on pieni mahdollisuus saada tämän vuoden draft-arvonnassa himoittu ykkösvaraus. NBA:ssa on jo tällä kaudella kohistu 220-senttisestä ranskalaislupaus Victor Wembanyamasta, jota pidetään tulevan kesän varaustilaisuuden kiistattomana ykköspelaajana.

Tankathon-sivuston mukaan Utahin mahdollisuus ykkösvarauksen saamiseen on tällä hetkellä 4,5 prosenttia. Kolmella heikoimmalla joukkueella eli Detroit Pistonsilla, Houston Rocketsilla ja San Antonio Spursilla ykkösvarausprosentti on 14. Draft-arvonta järjestetään 17. toukokuuta ja itse varaustilaisuus 23. kesäkuuta.

Sairastuvalla tungosta

Utah on kärsinyt runkosarjan loppusuoralla useista loukkaantumisista. Phoenixia vastaan sivussa olivat yhä takamiehet Jordan Clarkson ja Collin Sexton, ja poissa olivat myös Rudy Gay ja Simone Fontecchio.

Markkasen takana tulokassentteri Walker Kessler ylsi 18 pisteeseen ja Talen Horton-Tucker 16 pisteeseen. Phoenixin ykköspelaaja oli Devin Booker 24 pisteellään.

Utah pelaa seuraavan ottelunsa Suomen aikaa varhain torstaiaamuna vieraskentällä San Antonio Spursia vastaan.