Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KyKy yrittää herättää joukkuettaan valmentajaa vaihtamalla – Jukka Tuovinen korvaa seuran ruorissa Eduard Venskin

Lentopallon miesten Mestaruusliigan ratkaiseviin karsintapeleihin valmistautuva Kyyjärven Kyky-Betset vaihtoi loppukaudesta päävalmentajaa. Kykyä valmentanut Eduard Venski sai lähteä sunnuntaina, ja tiistaina tilalle tuli lentopallossa monessa mukana ollut Jukka Tuovinen.

– Seuran hallitus teki päätöksen asiasta. Katsottiin, että ollaan tilanteessa, että jollain pitää joukkuetta herättää, Kyvyn puuhamies Hannu Kalliojärvi taustoitti.

KyKy johti liigakarsintojen ensimmäisen vaiheen pelejä vantaalaista Ducksia vastaan voitoin 2–0, mutta hävisi ottelusarjan lopulta 2–3. Näin KyKy kohtaa ensi viikon keskiviikkona alkavissa toisen vaiheen karsinnoissa ykkössarjan voittajan eli Oulun Kiskon tai lempääläläisen Lempo-Volleyn.

– Työmaata on, tuli vastaan kumpi tahansa, Kalliojärvi arvioi.

– Onneksi tässä on mahdollisuus tehdä muutama harjoitus ja nuoleskella Ducks-otteluiden jälkeisiä haavoja.

Kalliojärven mainitsemaa herättelyä KyKy nimenomaan tarvitsee. Venskin alaisuudessa joukkueen pelitaso heilahteli liikaa jopa otteluiden sisällä. Nyt kaikki alkaa ikään kuin uudestaan muutaman ottelun ajaksi.

– Kaikki lähtee nyt puhtaalta pöydältä. Nyt on vähän niin kuin tanssipaikalla, kun pitää päästä esille eli jokaisen pitää näyttää Jukan silmissä osaamistaan ja tämä on näytön paikka kaikille pelaajille, Kalliojärvi korostaa.

Yksi konkreettinen muutos Venskin siirryttyä syrjään ainakin tulee.

– Kommunikointi muuttuu ja paranee. Eetun suomen kieli on kuitenkin vielä hieman heikkoa ja nyt Jukka pääsee ohjaamaan kunnolla suomeksi, Kalliojärvi mainitsee.

Tuovinen on kokenut valmentajavelho, joka viimeksi valmensi Nurmon Jymyä Ykkössarjassa. Kun Jymyn kausi päättyi, oli Tuovinen sopivasti saatavissa Kyyjärvelle. Meriittejä Kyvyn pelastajalla löytyy, sillä Tuovinen on päävalmentajana luotsannut Pielaveden Sampon kolmesti Suomen mestariksi.