Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aprillipäivän liigacupin finaalissa HJK vei voiton AC Oulusta

HJK voitti sunnuntaina jalkapallon liigacupin loppuottelussa Helsingissä AC Oulun 2–1.

Kamppailun kaikki maalit syntyivät viimeisellä kymmenminuuttisella. Vierasjoukkueen Onni Suutari sai 1–2-osumallaan kavennettua Klubin Atomu Tanakan ja Maksim Stjopinin repimää kaulaa 89. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta.

– Tiukka matsi. Meillä oli hyviä ja sitten heikompia jaksoja. Lopussa oli epäonneakin, mutta tätä jalkapallo on, AC Oulun maalivahti Calum Ward kuvasi.

Avausjaksolla hallinta kääntyi hituseltaaan HJK:lle, mutta Ward ei joutunut kertaakaan venymään pelastukseen.

Toisella jaksolla kävi selväksi, miksi AC Oulu ei ollut kuluvalla kaudella hävinnyt vielä kertaakaan. Lukuisilla tasapeleillä ja ratkaisevilla voitoilla loppuottelupaikan kaapannut oululaisjoukkue puolusti yhtenäisesti ja perin tiiviisti.

– Olemme tosiaan pelanneet hyvin. Ja ehkä hyvä, että tämä ensimmäinen häviö tuli nyt sarjakauden kynnyksellä, AC Oulun Ward aprikoi.

Historiaa ja uusi saavutus

Seurahistoriansa yhdeksännessa liigacupin finaalissa pelannut HJK ylsi vasta nyt ensimmäisen kerran titteliin kotikentällään. HJK:n edelliset liigacupin mestaruudet ovat vuosilta 1994, 1996, 1997, 1998 ja 2015. Mikään tae täysosumaan valmistavalla jaksolla onnistuminen ei ole, sillä Klubi ylsi myös SM-kultaan vain vuonna 1997.

– Jätti parantamisen varaa, HJK:n valmentaja Toni Koskela peilasi ensi viikon liiga-avaukseen.

– Aloitimme ottelun hyvin. Sitten peli tasoittui. Toisen jakson alku oli meiltä tosi tosi vaatimaton, Koskela ynnäsi.

– Parannettiin loppua kohti ja tehtiin pari hienoa maalia, Koskela jatkoi.

Hän myönsi, että saavutuksesta huolimatta petrattavaa riittää.

– Koska kenttä oli kuiva, pallossa oli vaikea pitää vauhtia. Se tietenkin vaikeuttaa matalan blokin murtamista, Koskela puntaroi.

Yleisöä paikalle saapui reilusti, jopa 1 512 katsojaa. Katsojien myöhäinen saapuminen sai aikaan satojen metrien jonot vielä pelin alettua.

--

Jutun viimeistä sitaattia on korjattu kello 21.30. Pallossa oli vaikea pitää vauhtia, koska kenttä oli kuiva, ei vaikka kenttä oli kuiva, kuten jutussa aiemmin luki.