Aho ja Teräväinen mukana Carolinan maalijuhlassa Los Angelesia vastaan

Sekä Aho että Teräväinen viettivät kolmen tehopisteen iltaa.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen urakoivat kolmen pisteen tehot tiistain NHL-kierroksella. Myös suomalaiset maalivahdit Tuukka Rask, Pekka Rinne ja Antti Raanta olivat tarkassa pelivireessä. Kolmikko auttoi torjunnoillaan joukkueensa voittoihin.

Aho, Teräväinen ja puolustaja Justin Faulk johtivat Carolinan kuohkeaan 7–3-voittoon Los Angelesista. Faulk teki ottelussa kolme maalia. Aho teki Carolinan seitsemännen maalin ja syötti kaksi Faulkin osumista. Teräväinen syötti Ahon maalin, ja hänelle merkittiin kakkossyötöistä pisteet kahdesta Faulkin osumasta.

Hattutemppu oli Faulkin uralla ensimmäinen.

– En uskonut, että voisin yltää hattutemppuun. Minulla on ollut aiemmin kahden maalin pelejä, ja silloin sitä mielellään yrittää. Hieno homma, kun onnistui, Faulk kommentoi maalikarkeloita NHL:n nettisivuilla.

Aho ja Teräväinen juonivat Faulkille tekopaikat yhteistyössä. Lauantaina Ahoa peluutettiin keskushyökkääjänä Lee Stempniakin ja Jeff Skinnerin välissä, ja asiantuntijat ennustavat jo Ahoa pysyvästi sentterin tontille.

Raanta joutui kylmänä kentälle

Pekka Rinne torjui Nashvillelle 4–3-jatkoaikavoiton St. Louisista. Hän torjui ottelussa 28 laukausta ja venytti pisteputkensa 11 otteluun. Hänellä on vuodenvaihteen jälkeen vain yksi tappio.

Nashvillen toinen ratkaisupelaaja oli ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg, joka teki jatkoajalla ratkaisuosuman rangaistuslaukauksella.

Myös Tuukka Raskille kertyi 28 torjuntaa, kun Boston voitti Calgaryn 5–2. Hänelle on merkitty vuodenvaihteen jälkeen 10 voittoa ja yksi tappio.

Antti Raanta torjui Arizonalle 2–1-vierasvoiton San Josesta yhteistyössä Scott Wedgewoodin kanssa. Maalissa aloittanut Wedgewood päästi vain yhden laukauksen ohitseen ennen kuin hän joutui pelistä sivuun, kun San Josen Timo Meier törmäsi häneen.

Raanta torjui 19 peliminuuttinsa aikana kaikki 12 häntä kohti ammuttua laukausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.