Alakynnessä ollut Hollanti pudotti Japanin viime hetken pilkkumaalilla

Euroopan mestari Hollanti on edennyt jalkapallon naisten MM-turnauksen puolivälieriin. Hollanti kaatoi neljännesvälierässä Rennesissä kahdeksan vuoden takaisen maailmanmestarin ja neljän vuoden takaisen MM-finalistin Japanin 2–1.

Voittomaalin ampui rangaistuspotkusta 90. minuutilla Lieke Martens. Hollanti oli saanut pilkun, kun Vivianne Miedeman laukaus tyssäsi Japanin kapteenin Saki Kumagain käteen.

Toissa vuonna maailman parhaaksi pelaajaksi valittu Barcelona-tähti Martens oli tehnyt myös Hollannin avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla. Kyseinen maali on vahva ehdokas kisojen näyttävimmäksi osumaksi, sillä Martens tuikkasi pallon maaliin kantapäällään japanilaispuolustajan jalkojen välistä.

Yui Hasegawa teki Japanin tasoitusmaalin ennen taukoa. Toisella puoliajalla Japani olikin sitten joukkueista selvästi parempi ja loi tukun hyviä maalipaikkoja. Maalivahti Sari van Veenendaal piti Hollantia pystyssä hienoilla torjunnoillaan, ja myös ylärima pelasti Hollannin kertaalleen.

Vaikka tahtipuikko oli japanilaisten hallussa, joutuivat he lopulta pettymään, kun Hollanti sai ratkaisevan pilkun toisen puoliajan ainoasta vaarallisesta hyökkäyksestään. Kaksissa edellisissä MM-kisoissa loppuotteluun asti edennyt Japani joutuu pakkaamaan laukkunsa.

–  Loimme toisella puoliajalla paljon maalipaikkoja, oli todella epäonnista ettemme hyödyntäneet niitä. Meiltä puuttui kliinisyyttä. Meidän täytyy hyväksyä tämä tulos, hävisimme ja olemme hyvin pettyneitä, Japanin päävalmentaja Asako Takakura sanoi Fifa.comin mukaan.

–  Me olimme todellakin vaikeuksissa toisella puoliajalla. Se johtui paljolti Japanin pelistä, he olivat niin hyviä. Mekin teimme asioita huonosti, mutta paljon siinä oli myös Japanin hyvyyttä, Hollannin päävalmentaja Sarina Wiegman analysoi vaisua toista puoliaikaa.

Eurooppa hallitsee

Hollanti selviytyi nyt ensimmäistä kertaa naisten MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon. Neljä vuotta sitten pelatessaan ensimmäistä kertaa MM-kisoissa Hollanti selvisi neljännesvälieriin, mutta kärsi tuolloin tappion juuri Japanille.

Puolivälierissä Hollanti kohtaa Italian. Tuon ottelun voittaja kohtaa välierissä Saksan tai Ruotsin.

Tämänkertainen naisten MM-turnaus on ollut Euroopan juhlaa, sillä kahdeksasta puolivälieräjoukkueesta seitsemän on eurooppalaisia. Vuonna 2015 puolivälieriin selvisi vain kolme eurooppalaisjoukkuetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.