Ampumahiihdon huolto uusiksi – Müller ei jatka päällikkönä

Saksalaisen Danielo Müllerin sopimus Suomen ampumahiihtoliiton huoltopäällikkönä päättyy, liitto tiedotti. Aiemmin muun muassa Saksan, Tshekin ja Valko-Venäjän ampumahiihtojoukkueiden huollossa toiminut Müller tuli Suomen päälliköksi viime vuonna 1+3-vuotisella sopimuksella, jonka optiovuosia ei käytetä.

Maajoukkueen huolto sai kauden aikana kritiikkiä. Sitä tuli myös hiljattain kisatuissa MM-kisoissa. Ykköstähti Kaisa Mäkäräinen kertoi aika ajoin enemmän ja vähemmän peitellysti suksiongelmistaan, etenkin vaisusti sujuneen loppukauden aikana. Päävalmentaja Jonne Kähkönen puolestaan vaati MM:n jälkeen parannusta niin huollon kuin valmennuksenkin suorituksiin.

–  Kun huollosta on kysymys, niin se on vaikeutunut (lajissa) kaiken aikaa. Onnistumisia tulee, ja myös epäonnistumisia tulee, ja niitä on käyty läpi aina kisa kerrallaan, ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoo.

–  Vuosi sitten ajattelimme neljän vuoden olympiadin mittaista jaksoa. Ajatus oli, että katsotaan vuosi, tutustutaan ja opitaan tuntemaan. Danielo Müller on huippuammattilainen, ihan maailmanluokkaa. Mutta iso kokonaisuus ratkaisee: tulevaisuudesta ei ole yhteistä näkemystä, ja Danielo sanoi, ettei ole enää käytettävissä.

Liitto aloittaa uuden huoltopäällikön ja -tiimin rekrytoinnin muutaman viikon sisällä. Lähdesmäen mukaan "kaikki kortit ovat avoinna" ja hyvää tekijää etsitään yhtä lailla ulkomailta kuin kotimaasta.

–  Vuosi sitten nähtiin, että soittoja tulee. Kiinnostusta meitä kohtaan varmasti riittää jälleen. Ja tavoite on saada asia hoidetuksi kevään aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.