Australia taisteli kisat kunnialla loppuun

Jalkapallon MM-lopputurnauksen onnettomalla 0–4-tappiolla Saksalle aloittanut Australia päätti turnauksensa kunniakkaasti ottamalla hienon 2–1-voiton Serbiasta D-lohkon päätöskierroksella. Kunnia oli kuitenkin kaikki mitä käteen jäi, sillä Saksalle 0–1 hävinnyt Ghana otti lohkon toisen jatkopaikan maalierolla ennen australialaisia.

Australialle Ghanan päästämä takaisku samaan aikaan pelatussa ottelussa toi innostusta, sillä pian saksalaismaalin jälkeen Tim Cahill iski pallon Serbian verkkoon. Ja vain muutama minuutti Cahillin osuman jälkeen teki Brett Holman 2–0, ja Australialla oli jo pienoiset toiveet ihmeestä nousemassa.

Toiveet hautasi lopullisesti kuitenkin Serbian Marko Pantelic maalillaan 84. minuutilla. Saksan edellisessä ottelussaan kukistanut Serbia ei enää pystynyt enempään, ja se jäi pettymyksekseen lohkojumboksi.

– Tunteet ovat vähän ristiriitaiset. Upea esitys ja tulos, mutta olemme ulkona 16 parhaan joukosta. Se oli tavoite näistä kisoista, mutta ei onnistunut. Neljä pistettä riitti jatkoon neljä vuotta sitten Saksassa, mutta ei riittänyt tällä kertaa, Australian päävalmentaja Pim Verbeek mietiskeli kisojen päättymistä.

– Hyvätasoinen ottelu. En voi soimata pelaajiani yrityksen puutteesta. Ansaitsimme enemmän mitä saimme, nyt on lähdettävä kotiin, Serbian luotsi Radomir Antic puolestaan totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.