Autosport: Toyota kumoaa pohdinnat Räikkösen rallipaluusta

Rallin MM-sarjan Toyota-tallilla ei ole ollut puhetta F1-tähti Kimi Räikkösen paluusta MM-ralleihin Toyotan riveissä ensi kaudella. Asiasta kertoi Autosport-sivusto maanantaina.

Räikkösen sopimus Ferrarin kanssa päättyy tähän kauteen, ja F1-piireissä kiertävissä huhuissa on pyöritelty miehen paluuta ralliteille.

–  Kimi voisi olla varteenotettava Toyotan kuljettaja, mutta ensin hänen on päätettävä, jatkaako hän uraansa Ferrarilla, Toyotan MM-ohjelmaa pyörittävän Tommi Mäkinen Racingin varatoimitusjohtaja Mia Miettinen sanoi Ilta-Sanomille perjantaina.

Räikkösen kartturina MM-ralleissa vuosina 2010 ja 2011 ollut ja nykyisin Toyotan urheilutoimenjohtajana toimiva Kaj Lindström kertoi Autosportille, että keskusteluja Räikkösen mukaantulosta ei ole käyty.

–  En ole kuullutkaan tästä aiemmin. Ja jos jotain tuollaista olisi tapahtumassa, olisin kuullut siitä ensimmäisenä joko Tommi Mäkiseltä tai Räikköseltä, Lindström sanoi.

–  Minulle tämä on ihan puhdasta spekulaatiota.

Räikkönen siirtyi rallipoluille Ferrari-pestin päätyttyä kauden 2009 jälkeen. Hän ajoi MM-ralleissa vuosina 2009–11 kaikkiaan 21 kilpailua ja kokosi niissä yhteensä 59 pistettä. Paras sijoitus oli Turkin rallissa 2010 tullut viides sija.

IS: Kimi Räikkösen huhutaan siirtyvän Tommi Mäkisen luotsaamaan Toyotan rallitalliin