Backe valmentaa valtalajin varjossa: "Tilanne on se mikä se on"

"Ruotsissa jalkapallo on ykkönen, vaikka toki jääkiekkokin on suuri laji."

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe on tunnustautunut todelliseksi jalkapallon rakastajaksi, mutta muutkin lajit toki maistuvat 64-vuotiaalle ruotsalaiselle. Kuten vaikkapa jääkiekko, jonka juuri päättynyttä MM-turnausta Backe seurasi sen minkä kerkesi.

Backelle on tullut muutaman kuukauden pestinsä aikana jo selväksi, missä asemassa jääkiekko Suomessa on. Kotimaassa tilanne on hieman erilainen.

– Ruotsissa jalkapallo on ykkönen, vaikka toki jääkiekkokin on suuri laji. Täällä jääkiekko on ykkönen, ja jos tuloksia tulee, se nousee yhä suuremmaksi.

– Mutta tilanne on se mikä se on. Meidän on vain tehtävä parhaamme, jotta omat tuloksemme paranevat. Ja kun ne paranevat, niin laji nousee, ehdottomasti. Ratkaisevaa on pääsy jatkoon (arvokisakarsinnoissa), sen jälkeen joka puolella maata into nousee, Backe maalailee.

Backella on pitkä suhde jäiseen joukkuepeliin. Nuori ruotsalaispoika tähysi jääkiekossa pitkälle, mutta lopulta laji vaihtui vihreän veran palloiluun.

– Pelasin Tukholman AIK:ssa, korkeimmalla tasolla Ruotsissa. En paljon, mutta olin mukana. En kuitenkaan ollut tarpeeksi hyvä, siksi valitsin jalkapallon, Backe muistelee nauraen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.