Badoer syyttää mediaa syrjäyttämisestään

Luca Badoer sanoo olevansa ylpeä saatuaan ajaa kaksi kilpailua kuluvan kauden formula ykkösten gp-sarjassa Ferrarilla. Samaan hengenvetoon italialainen syyttää mediaa siitä, ettei saanut ajaa useampia kisoja.

- Juttujen kirjoittajat eivät ymmärrä kuinka paljon harmia he voivat aiheuttaa. Medialla oli huomattava rooli, kun minut syrjäytettiin, Badoer valitteli Gazzetta Sportiva -lehdessä.

Badoer nousi Ferrarin testikuljettajan pukilta Felipe Massan korvaajaksi, kun brasilialainen loukkaantui Unkarin gp:ssä. Badoer, 38, ei ollut ajanut gp-sarjassa liki kymmeneen vuoteen, ja vauhti radalla oli niin vaisua, että Ferrari hankki kahden kilpailun jälkeen loppukaudeksi Giancarlo Fisichellan hänen tilalleen.

- Toteutin silti unelmani. Voin kertoa lapsilleni, että ajoin kaksi kilpailua Ferrarilla, Maranellossa siis luotettiin minuun. Se vaan jäi harmittamaan, että kolmannessa gp-kilpailussa olisin jo ajanut paremmin, Badoer arvioi.

- Emme olleet sopineet kuinka monta kisaa ajan. Olin siinä käsityksessä, että minulla on aikaa kehittyä, Badoer totesi.

Badoer sätti myös nykysääntöjä, jotka kieltävät testaamisen kauden aikana, joten tallien testi- ja varakuljettajat eivät voi hankkia sitä kautta tuntumaa autoon kauden aikana.

Badoer sanoo haluavansa jatkaa Ferrarilla testikuljettajana, vaikka viikonvaihteessa Monzan radalla Ferraria kuskaava Fisichella nimettiinkin talliin testikuljettajaksi ensi kaudelle.