Bandyliigan puolivälieräpareissa yllätys: JPS otti vastaansa Varkauden WP 35:n

Jääpallon bandyliigan pudotuspelien puhelinpalaverissa koettiin melkoinen yllätys, kun runkosarjassa toiseksi sijoittunut Mikkelin Kampparit valitsi puolivälierien vastustajakseen Helsingin IFK:n. HIFK sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja joukkueen arveltiin päätyvän neljänneksi sijoittuneen Porvoon Akilleksen pariksi.

– Ehkä valinta johtui siitä, että Kampparit oli aika vakuuttava molemmissa runkosarjan otteluissa HIFKiä vastaan, JPS:n päävalmentaja Mika Hyppönen arveli.

Jotain vihiä Hyppösellä oli Kampparien ratkaisusta jo lauantaina, sillä JPS järjesti HIFK-pelin jälkeen pukukopissa äänestyksen mieluisammasta puolivälierävastuksesta, jos valittavana on WP 35 ja Narukerä.

– Äänestys päättyi 7–7, kun pari oli jo ehtinyt lähteä, Hyppönen sanoi.

JPS:n valmennusjohto ja kapteenisto päätyivät varkautelaiseen paikallisvastustajaan.

– Lyhyempi matka oli tietysti yksi asia. Meillä oli myös aika selkeät pelit runkosarjassa WP 35 vastaan. Ja kolmantena seikkana oli se, että Porissa on aika huonot valot, Hyppönen selvitti.

Bandyliigan puolivälierät alkavat keskiviikkona. JPS aloittaa kotikentällä Viitaniemessä ja kohtaa WP 35:n perjantaina Varkaudessa. Jos voitot ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan ratkaiseva kolmas ottelu sunnuntaina Viitaniemessä.

– WP kaadetaan omalla pelillä. Meillä on kaikki pelaajat terveinä ja Hyvösen Jaakkokin pääsee sopivasti armeijasta, Hyppönen kertoi.

Bandyliigan runkosarjan voittanut Lappeenrannan Veiterä valitsi puolivälierien vastukseksi helsinkiläisen Botnian. Akillekselle jäi Narukerä. Nämä neljä joukkuetta muodostavat pudotuspelien A-lohkon. B-lohkon joukkueet ovat Kampparit, HIFK, JPS ja WP 35.

Bandyliigan pudotuspeleissä puolivälierät ja välierät pelataan lohkon sisällä. Jos JPS voittaa puolivälierässä WP 35:n, kohtaa se välierissä Kampparit tai HIFK:n.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .