Bandyliigassa alkavat pudotuspelit – JPS vahva ennakkosuosikki puolivälierässään

Jääpallon Bandyliigan runkosarja päättyi sunnuntaina. Pudotuspelit alkavat heti tämän viikon keskiviikkona. Jyväskylän Seudun Palloseura saa puolivälieriin vastaansa runkosarjassa seitsemänneksi yltäneen Narukerän. 

Välieriin etenemiseen tarvitaan kaksi voittoa. JPS aloittaa puolivälierät keskiviikkona kotiottelulla, ja perjantaina pelataan Narukerän kotijäällä Porissa. Mikäli voitot ovat tämän jälkeen 1-1, pelataan ratkaiseva puolivälierä Jyväskylässä tämän viikon sunnuntaina.

– Kun kaksi voittoa riittää jatkoon, tarkoittaa se, että yhdestä tappiosta ollaan heti veitsi kurkulla. Meidän täytyy saada meidän oma, vauhdikas ja luisteleva pelityyli käyntiin tai kesäloma tulee kovin varhain, JPS:n päävalmentaja Mika Hyppönen tuumii.

Selvä ennakkosuosikki

Varovaisista kommenteista huolimatta lähtee JPS puolivälieriin selvänä ennakkosuosikkina. Tämän myöntää myös Hyppönen ja kertoo, ettei loukkaantumishuolia ole ja joukkue saa kasaan täysin iskukykyisen kokoonpanon.

– Kyllähän me ennakkosuosikkina lähdemme. Olemme Narukerää vastaan onnistuneet tällä kaudella hienosti puolustamisessa ja hyökkäyksiin lähdöissä. Kun saamme pallon liikkeelle, ei pitäisi olla hätää. Kunhan välieriin etenemme, luulen, että siellä tulee vastaan Mikkelin Kampparit, Hyppönen aprikoi.

JPS pelasi mallikkaan runkosarjan ja sijoittui siinä toiseksi voitettuaan 18 ottelustaan 14. Ainoa joukkue, jota se ei pystynyt horjuttamaan, oli runkosarjan voittoon ilman yhtäkään tappiota jyrännyt Veiterä Lappeenrannasta. Lisäksi JPS hävisi kertaalleen Kamppareille ja Helsingin HIFK:lle, mutta voitti molemmat joukkueiden toisissa kohtaamisissa.

Narukeräkin kaatui

Tammikuisissa runkosarjakohtaamisissa Narukerää vastaan jyväskyläläiset olivat selvästi edellä. Ottelut päättyivät JPS:n eduksi lukemin 8-1 ja 0-7. Lisäksi Narukerä kaatui Suomen Cupissa.

–He ovat sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Lisäksi löytyy muutama kovan luokan pelimies, kuten Tomi Mustonen, joka voi parhaimmillaan ratkaista otteluita yksinään. Mutta me ollaan oltu Narukerää vastaan tällä kaudella selvästi parempia, Hyppönen myöntää.

Tomi Mustonen oli runkosarjassa Narukerän paras pistemies tehoin 20+6. Tilastossa edelle ylsivät kaksi JPS-peluria, hyökkääjä Nico Nevalainen tehoin 30+8 ja keskikenttäpelaaja Nikke Tuhkanen tehoin 5+22. 

Jääpallon Bandyliigan ensimmäinen puolivälieräottelu JPS - Narukerä pelataan Jyväskylän Viitaniemessä keskiviikkona 14.2. klo 19:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .