Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana – Heiskanen lähes yksimielisesti NHL-tulokkaiden tähdistökentälliseen

Aleksander Barkov on valittu jääkiekkoliiga NHL:n herrasmiespelaajaksi. Barkov vastaanotti Lady Byng Trophyn NHL:n palkintogaalassa Las Vegasissa.

Florida Panthersin 23-vuotias suomalaishyökkääjä oli ehdolla herrasmiespelaajaksi kolmatta kertaa urallaan, mutta voitti nyt ensimmäistä kertaa. Hänen lisäkseen ehdolla olivat Calgaryn Sean Monahan ja St. Louisin Ryan O'Reilly.

Lady Byng Trophy annetaan pelaajalle, joka tasokkaiden peliesitysten lisäksi osoittaa herrasmiesmäistä käytöstä ja hyvää urheiluhenkeä. Barkov sai kauden aikana vain kahdeksan jäähyminuutia, mutta keräsi 96 tehopistettä, mikä oli Floridan seuraennätys.

Viime vuonna palkinnon sai Vegas Golden Knightsin William Karlsson.

Ennen Barkovia palkinnon oli suomalaisista saanut ainoastaan Jari Kurri kaudella 1984–85.

Pettersson oli paras tulokas

Palkintogaalassa on jaettu myös parhaan tulokkaan Calder Trophy. Palkinnon sai Vancouverin ruotsalaishyökkääjä Elias Pettersson.

Petterson teki Vancouverin paidassa 71 ottelussa tehot 28+38=66.

Ehdolla Calder-voittajiksi olivat myös St. Louisin maalivahtisensaatio Jordan Binnington sekä Buffalon ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin.

Parhaan puolustajan Norris Trophyn sai puolestaan Calgaryn Mark Giordano. Palkinto on 35-vuotiaalle Giordanolle uran ensimmäinen.

Giordano oli 74 pisteellään puolustajien pistepörssin kakkonen.

Muut ehdokkaat olivat San Josen Brent Burns sekä viimevuotinen Norris-voittaja, Tampa Bayn Victor Hedman.

Heiskanen lunasti paikkansa tähdistökentällisestä

Myös Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskasen komea tulokaskausi huomioitiin palkintogaalassa. Kauden parhaan tulokaspelaajan äänestyksessä Heiskanen ei päässyt edes kolmen pelaajan valintalistalle, mutta tulokkaiden tähdistökentällisessä suomalaisen paikasta ei ollut epäselvyyttä.

171-henkisestä valitsijaraadista vain kuusi jätti Heiskasen ulos tähdistökentällisestä. Jokainen raadin jäsenistä valitsi puolustukseen Buffalon ruotsalaisen Rasmus Dahlinin, mutta kuusi äänestäjää näki Pittsburghin ruotsalaispuolustaja Marcus Petterssonin olleen Heiskasta parempi.

Dahlinin lisäksi yksimielisesti tulokaskentälliseen valittiin St. Louisin mestarimaalivahti Jordan Binnington ja kauden parhaaksi tulokkaaksi valittu Vancouverin ruotsalaishyökkääjä Elias Pettersson. Valituista Heiskasta vähemmän ääniä saivat hyökkääjät Anthony Cirelli (Tampa Bay) ja Brady Tkachuk (Ottawa).

Heiskanen pelasi tulokaskaudellaan kaikki Dallasin 82 runkosarjaottelua ja teki tehopisteet 12+21=33. Heiskanen on kuudes tulokaspelaajien tähdistökentälliseen valittu suomalainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.