Bayern-pomo haluaa Mestarien liigaa julkiseen tv-katseluun Saksassa

Saksan jalkapallon suurseuran Bayern Münchenin taustayhtiön toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge haluaa Mestarien liigan pelejä yleiseen televisiotarjontaan Saksassa. Ex-pelaajasuuruus varoittaa liigan pudonneista katsojaluvuista jalkapallointoilevassa maassa.

Saksassa tietyt pelit siirtyivät maksukanaville valtiolliselta ZDF:ltä vuonna 2017. Nyt tv-oikeudet ovat yksinomaan maksukanavilla Skyllä ja DAZN:lla. Sopimukset ulottuvat vuoteen 2021 ja ovat tietojen mukaan arvoltaan 200 miljoonaa euroa.

Rummenigge varoittaa, että katsojamäärien 85 prosentin pudotusta ei parane jättää huomioimatta. Hänen mukaansa lajin muhkeat sponsorisopimukset uhkaavat kuihtua, jos Euroopan huippupelien katsojaluvut jatkavat laskuaan.

–  Meidän on tehtävä kaikkemme vakuuttaaksemme (Euroopan jalkapalloliitto) Uefan siitä, että seuraavalla sopimuskaudella (2021–2024) ainakin yhden suoran lähetyksen pitää tulla vapaalta tv-kanavalta Saksassa. Ja mieluusti huippumatsin, Rummenigge painotti saksalaislehti Sport Bildille.

–  Emme ole Espanjassa tai Englannissa, jossa Mestarien liigaa on näytetty pelkästään maksukanavilta joka vuosi. Meillä on erilainen jalkapallokulttuuri, ja se pitäisi ottaa huomioon.

Rummeniggea eivät innosta myöskään huhut mahdollisista muutoksista Mestarien liigaan, kuten pelien pelaamisesta viikonloppuisin tai siirtymisestä kahdeksan joukkueen alkulohkoihin.

–  Kahdeksan joukkueen lohkoissa on vaarana se, että "kuolleet pelit" vain lisääntyvät, Saksan maajoukkueessa 1980-luvulla menestynyt ja maaleja mättänyt Rummenigge pohtii mahdollisesta tylsien kohtaamisten vaarasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.