Beach volleyn SM-finaalit alkavat Jyväskylässä – tässä viikonlopun aikataulu

Järjestävä seura JyväsLentis odottaa, että 1000 katsojaa vetävä alue täyttyy viikonlopun aikana. Naisten huippupari ehtii turnaukseen World Tourilta.

Beach volleyn SM-finaaliturnaus alkaa Jyväskylän satamassa perjantaina kello 18. Tapahtuma on kolmipäiväinen ja huipentuu sunnuntaina sekä miesten että naisten SM-finaaleihin.

– Toiveena on, että katsomopaikat täyttyvät. Viime vuonna oli parhaimmillaan lähelle 1000 katsojaa, JyväsLentiksen toiminnanjohtaja Taneli Nieminen kertoo.

Finaaliturnaus pelattiin Jyväskylässä myös viime kesänä, sillä järjestävänä seurana toimivan JyväsLentiksen ja Suomen Lentopalloliiton välinen sopimus SM-finaalien järjestelyoikeuksista kattaa kaudet 2017-2019.

Lutakon tapahtuma-alueelle mahtuu noin 1000 katsojaa. Beach volleyn SM-finaaleihin on yleisöllä vapaa pääsy, mutta katsojilla on mahdollisuus varmistaa paikkansa pääkatsomon parhailla paikoilla pääsymaksulla. Lippuja myydään jokaiselle turnauspäivälle 6,5 eurolla ja koko viikonlopuksi 15 eurolla.

– Sillä tavalla voi varmistaa, että pääkatsomossa on varma paikka. Voi käydä välillä muualla ja tulla takaisin parhaille paikoille milloin haluaa. Samalla voi vähän tukea JyväsLentiksen toimintaa, Nieminen sanoo.

Naishuiput kiirehtivät paikalle Moskovasta

Beach volleyn SM-finaaleissa pelaa kahdeksan parasta nais- ja miesparia. Samaan aikaan Jyväskylässä pelataan myös juniorisarjojen SM-mitaleista.

Naisten maajoukkueparit Riikka Lehtonen - Niina Ahtiainen ja Taru Lahti-Liukkonen - Anniina Parkkinen ovat pelanneet perjantaina Moskovassa beach volleyn World Tourin otteluita.

– Lehtonen - Ahtiainen -pari putosi turnauksesta pois ja he lähtevät iltakoneella matkaamaan kohti Jyväskylää. Kyseessä on maailmantasollakin ihan huippupari. Vielä jännitetään, että miten toiselle parille käy, Nieminen kertoo.

Tarvittaessa naispareja täydennetään SM-turnauksen varasijoilla olevista joukkueista. Parhaiksi rankatut parit on kuitenkin sijoitettu kaaviossa suoraan välierävaiheeseen, joka pelataan vasta lauantaina.

Turnauksessa nähdään myös paikallista väriä. Naisten SM-mitaleista kamppailee JyväsLentiksen toiminnassa monissa tehtävissä mukana ollut Emilia Joensalo yhdessä parinsa Mira Järveläisen kanssa.

Miesten SM-mitaleja tavoittelee pari Pasi HyvärinenTuomo Ikonen. Parhaiten Jyväskylän yliopistossa opiskellut Hyvärinen tunnetaan lentopallomaajoukkueen huippuliberona. Ikonen taas on edustanut lentopallon Mestaruusliigassa Muuramen Lentopalloa kausina 2009-2013 ja myöhemmin jyväskyläläistä Liikunnan Riemua lentopallon 1-sarjassa.

– Tämä on ihan ainutlaatuinen tapahtuma, mihin on vapaa pääsy ja ihan huippupelaajia paikalla, Nieminen hehkuttaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .