Bolt aikoo tuplata Pekingin olympialaisissa

Usain Bolt ei enää epäröi Pekingin olympialaisten matkavalintojen suhteen. New Yorkin sadan metrin ME-juoksun jälkeen jamaikalainen vakuutti juoksevansa Pekingissä 100 ja 200 metriä.

- Juoksen olympialaisissa ilman muuta sata metriä, Bolt tuumi New Yorkin juoksun jälkeen.

Bolt, 21, on viime vuodet tunnettu 200 metrin erikoismiehenä. Hän oli vuosi sitten Osakan MM-kisoissa toinen ja pudotti kesän mittaan ennätyksensä 19,75:een.

New Yorkissa syntynyt pikamatkan ME 9,72 varmisti kuitenkin, että sata metriä kuuluu elokuisissa olympialaisissa Boltin ohjelmaan ensi kertaa hänen urallaan arvokisatasolla.

- Tuplaan ilman muuta. Nyt täytyy vaan keskittyä tekemään 200 metrin erikoisharjoittelua. Sitä en ole toistaiseksi kovin paljon tehnyt, Bolt sanoo.

Boltin mukaan mukaan olympiavoitto on hänen arvoasteikossaan ehdoton ykköspalkinto.

- Ei näiden kahden välillä voi tehdään mitään vertailua. Vain olympiavoitolla tai maailmanmestaruudella on merkitystä, Bolt vertasi ME-tulosta ja arvokisavoittoa.

- Jos joku pinkaisee huomenna paremman ajan kuin minä, en ole enää maailman nopein mies. Jos olet olympiavoittaja, muiden on odotettava neljä vuotta voidakseen haastaa sinut.

Startti kohentunut

Sata metriä Bolt on ottanut tänä vuonna ohjelmaansa valmentajansa Glen Millsin esityksestä. Tavoitteena on nopeuden parantaminen. Tulokset puhuvat puolestaan. Boltin kevään kolme viimeistä satametristä ovat kulkeneet huippuajoin 9,76-9,92 ja 9,72.

Pitkäkoipinen Bolt on parantanut erityisesti lähtöään, jossa jamaikalaisen mukaan niin hänellä kuin lajin hallitsevalla amerikkalaisella maailmanmestarilla Tyson Gayllä on vielä kehittämisen varaa.

- Me olemme Tysonin kanssa onnettomia starttaajia. Olen tehnyt sen eteen rajusti töitä. Olin nyt todella yllättynyt, että pääsin niin hyvin liikkeelle, Bolt muisteli New Yorkin juoksua.

Boltin seuraava kilpailu kesäkuun 12. päivä Tshekin Ostravassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.