Boston palasi kuskin paikalle finaalisarjassa murskaavalla vierasvoitolla – Rask torjui 27 kertaa

Boston Bruins on siirtynyt 2–1-johtoon jääkiekon NHL:n Stanley cup -finaalisarjassa St. Louis Bluesia vastaan. Tuukka Raskin Boston haki St. Louisista vierasvoiton murskalukemin 7–2 ja nappasi edellisessä ottelussa menettämänsä kotiedun takaisin itselleen.

Rask torjui vieraiden maalilla 27 laukausta. Puolustaja Torey Krug iski Bostonille tehot 1+3, hyökkääjä Patrice Bergeron keräsi tehot 1+2.

Boston lähti finaalisarjaan ennakkosuosikkina, mutta edellisessä ottelussa St. Louis ylsi vierasvoittoon jatkoajalla. Kolmannen ottelun jälkeen suosikin viitta on taas vahvasti Bostonin harteilla.

–  Mielestäni emme vieläkään ole esittäneet parasta peliämme. Mutta johdamme nyt 2–1 ja meidän täytyy tavata huomenna, katsoa videoita ja parantaa yhä, sanoi Bostonin David Pastrnak NHL.comin mukaan.

Boston otti ottelussa komennon heti avauserässä, jossa se eteni 3–0-johtoon Bergeronin, Charlie Coylen ja Sean Kuralyn osumilla. Kuralyn 10 sekuntia ennen erän päätöstä syntynyt maali joutui videotarkistukseen, joka kuitenkin vahvisti, ettei tilanne ollut paitsio.

Vieraiden ote voitosta kiristyi, kun Pastrnak vei Bostonin rystyltä 4–0-johtoon ylivoimalla heti toisen erän alussa ajassa 20.41.

Bruins oli tehokas etenkin ylivoimalla, sillä se iski neljä ylivoimamaalia. Kaikilla näillä ylivoimakerroilla Boston osui heti ensimmäisellä laukauksellaan.

Binningtonilla vaisu ilta

Hienosti pudotuspeleissä esiintynyt St. Louisin tulokasvahti Jordan Binnington ei ollut nyt parhaimmillaan, ja Jake Allen vaihdettiin hänen tilalleen toisen erän puolivälissä Krugin ylivoimalla viimeistelemän Bostonin 5–1-osuman jälkeen. Binnington vaihdettiin pois maalinsuulta kesken ottelun ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kolmannessa erässä Colton Parayko kavensi 5–2:een ylivoimalla, mutta St. Louisin pyristely loppui viimeistään ajassa 58.12, kun Noel Acciari osui tyhjiin. Marcus Johansson teki tämän jälkeen vielä ylivoimalla 7–2-maalin.

–  Emme halua, että tällaisia otteluita tulisi, mutta tänään kävi näin. Meidän täytyy kääntää sivua ja tulla seuraavaan otteluun paljon parempina, sanoi St. Louisin hyökkääjä David Perron.

St. Louis pelaa finaaleissa ensimmäistä kertaa 49 vuoteen ja lauantain ottelu olikin ensimmäinen St. Louisissa pelattu finaaliottelu sitten toukokuun 1970.

Vuonna 1967 perustettu Blues on vanhin toiminnassa oleva NHL-seura, joka ei ole koskaan voittanut Stanley cupia.

Loppuottelusarja jatkuu maanantaina St. Louisissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.